Foto’s en tekst: G. Duchatteau

Het was ook voor de Sinterklaasviering voor de kinderen van de DSVenO. in verband met de coronabesmetting een overweging van wat te gaan doen en wat wel en niet mag.

Je wilt graag als Sinterklaas samen met de steun van zijn trouwe metgezel Piet dat de kinderen verblijdt gaan worden met cadeaus en snoepgoed. Gezellig samenkomen in het clubhuis van de DSVeno om aldaar de verjaardag te vieren van Sinterklaas. De planning was om dat dit jaar te laten plaats vinden op zaterdag 28 november.

Maar hoe anders verliep deze planning door de corona. Geen mogelijkheid om gebruik te mogen maken van het clubhuis! Want dan zijn er teveel mensen te gelijk aanwezig en niet allemaal op anderhalve meter op een zitplaats in te delen.

Geen mogelijkheid om gezamenlijk Sinterklaasliedjes te zingen, kleurplaten te maken en gezellig bezig gehouden te worden door die leuke Alexander. Afwachten of de Sint samen met zijn trouwe Piet wel zou komen en in spanning zitten wachten of er dit jaar weer een leuk cadeau voor de kinderen zou zijn meegebracht.  

 

HuisBezoek 

Maar gelukkig was er door de Sint en zijn trouwe Piet op tijd een plan gesmeed om ervoor te zorgen dat de kinderen niet werden vergeten en zij onverwachts werden bezocht door de Sint zijn trouwe Piet.

Het was zaterdag 28 november aan het eind van de middag, zo tegen de klok van 17.00 uur dat Piet zijn eerste bezoekje aflegde en de cadeaus, snoepgoed en chocolade letters af kon leveren. Vervolgens werden er nog diverse andere adressen bezocht en overal kinderen verrast met de komst van Piet.

De reacties van de kinderen, dat ondanks het misschien niet door kunnen gaan van de Sinterklaasviering in het clubhuis dit jaar, de komst van Piet en de ontvangen cadeaus door de kinderen bij hen in de smaak vielen werd gelijk doorverteld door Piet aan Sinterklaas.

Sinterklaas was dan ook erg blij dat het op deze wijze allemaal nog goed is gekomen en bedankt een ieder die dan op welke wijze ook heeft meegewerkt aan het welslagen van deze dag.