Verslag en foto’s: De TC, Sezgin Degirmenci

Nk Veldvoetbal op 25 juni te Nijmgen

Na de NK van Enschede in 2019 hebben we lang moeten wachten op de volgende NK. In verband met Corona waren de toernooien in 2020 en 2021 helaas afgelast. Het NK 2022 veldvoetbal COVS-verenigingen voor de scheidsrechters werd dit jaar georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging Nijmegen. De wedstrijden werden gespeeld op 25 juni jl. op het terrein van Beuningse Boys.

Op 11 april jl. zijn de eerste voorbereidingen van start gegaan. Van de 24 potentiële kandidaten waren uiteindelijk negen spelers bereid om de DSV te vertegenwoordigen bij het toernooi. Op voorhand misten we vijf vaste spelers. Hierdoor is de samenstelling veranderd en kregen de jonge talenten de kans om zich te bewijzen.

Er was in de groepsfase plek voor negen teams, die verdeeld werden over twee groepen. De eerste groepswedstrijd werd gespeeld tegen de Mijnstreek en werd met een doelpunt van Marius gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Den Bosch werd overtuigend gewonnen met 5-0 door de doelpunten van Daan 2x, Arjan, Marius en Luuk. Bi de laatste wedstrijd tegen het altijd moeilijke Venlo/Helmond combinatie was een gelijkspel voldoende om ons rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Maar deze werd onverdiend met 1-0 verloren. In de groep zijn we als twee geëindigd en moesten een kwartfinalewedstrijd spelen tegen Enschede. Na de 2-4 verloren kwartfinale wedstrijd tegen Enschede was het letterlijk afdruipen. De teleurstelling was groot bij deze uitschakeling.

Gelukkig hebben de spelers zich nog een keer kunnen opladen en werd de wedstrijd om de 5e plek terecht met 1-0 gewonnen van de Amsterdammers door de treffer van Marius en ook konden we met de winst van de sportiviteitsbeker het toernooi afsluiten. De scheidsrechtersvereniging Den Haag is de winnaar van het NK-veldvoetbal voor scheidsrechters geworden. Hierbij de felicitaties aan Den Haag.

Het toernooi wordt traditioneel afgesloten met een etentje maar dit keer zijn we na het nuttigen van twee consumpties naar Deventer vertrokken i.v.m. andere verplichtingen. Volgende week na het IJssel- en Berkeltoernooi zullen we deze traditie zeker voortzetten.

De selectie bestond uit de volgende spelers:

Arjan van den Berg, Daan Super, Luuk Loman, Marcel van Schalkwijk (c), Marius Sirbulescu, Mark Pelgrom, Marnix Mulder, Mehmet Kurt, Robbert Karkdijk

Technische staf

Ronny Mulder (Team manager), Sezgin Degirmenci (Coach), Jan Hennink (Materiaalman).

Uitslagen wedstrijden DSV

 

Wedstrijd

Thuis

Uit

Uitslag

Doelpuntenmakers

1

Mijnstreek

DSV

0-1

Marius

2

DSV

Den Bosch

5-0

Daan 2x, Arjan, Marius en Luuk

3

Venlo/Helmond

DSV

1-0

 

Kwartfinale

DSV

Enschede

2-4

Mark en Marius

5e-6e plaats

DSV

Amsterdam

1-0

Marius

 

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag. De TC wil alle spelers en de teamofficials en de meegereisde supporters (Stan Smit en Gerard Harmelink) danken voor de sportieve deelname aan dit toernooi. Ook enorme dank aan Gerard voor het klaarzetten van diverse materialen en Ge voor het openstellen van het gebouw met heerlijke koffie en thee.

Ik ben ervan overtuigd dat we een team hebben waar rekening mee gehouden moet worden op het volgende eindtoernooi. Pakken we na jaren opnieuw een NK? Het zou toch mooi zijn.