Verslag en foto’s: De TC, Sezgin Degirmenci

Verslag IJssel- en Berkeltoernooi 2 juli 2022 in Lochem

Na het behalen van de 5e plek vorige week op de NK van Nijmegen konden we ons klaar maken voor de IJssel- en Berkeltoernooi in Lochem. Ook nu was het moeilijk om een team te vormen i.v.m. vele afwezigen. Zelfs de 58e-jarige coach moest zijn voetbalschoenen aantrekken na vier jaar. De honneurs werden uitstekend door zijn assistenten Derya en Stan waargenomen. De eerste drie wedstrijden werden met goed voetbal 1-0 gewonnen van Enschede, Nijmegen en Nijverdal. Na drie overwinningen konden we gaan lunchen. Ook vandaag is gebleken dat lunch onze spelers breekt. In toernooivoetbal gebeuren altijd onverwachte dingen. Dat vraagt flexibiliteit om te kunnen improviseren op de momenten dat het moet.  Als de volgende wedstrijd tegen de directe concurrent Zutphen gewonnen werd dan was DSV zeker van het kampioenschap, maar helaas hebben we deze wedstrijd met 2-1 verloren. Op dat moment was nog niets beslist. Bij winst tegen Arnhem zou nog mogelijk zijn om het kampioenschap binnen te halen maar ook de laatste wedstrijd werd helaas verloren met 2-0.

Met drie overwinningen en twee nederlagen zijn we uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd. Terechte toernooiwinnaar was de organiserende vereniging Zutphen. Hierbij de felicitaties aan Zutphen.  Net als vorige week bij NK zijn wij de winnaar geworden van de Fair Play Cup. We mogen trots zijn dat wij ook dit jaar deze belangrijke cup in de wacht hebben gesleept. We hebben daarmee weer een visitekaartje afgegeven op het toernooi en laten zien dat er bij DSV op een zeer respectvolle en faire wijze voetbal wordt gespeeld.

We weten het nog niet zeker maar de kans is aanwezig dat we met deze tweede plaats volgend jaar rechtstreeks geplaatst zijn voor de NK in Amsterdam.

Erik Noortman en Maikel Spijkerman hebben hun toezeggingen gedaan om bij de NK 2023 in Amsterdam de overnachtingen te regelen. In oktober/november zullen we hierover informatie verstrekken. Dan hopen we dat alle basisspelers weer kunnen aansluiten bij de selectie van DSV. 

De selectie bestond uit de volgende spelers:

Arjan van den Berg, Daan Super, Erik Noortman, Harm Stemerdink, Jeffrey van Welsen Marcel van Schalkwijk, 

Marius Sirbulescu, Mark Pelgrom, Martijn de Leest, Robbert Karkdijk, Sezgin Degirmenci

Technische staf:

Derya Serik en Stan Smit (Teammanagers), Jan Hennink (Materiaalman)

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag. TC wil alle spelers en de teamofficials en de meegereisde supporters (Familie Noortman, Stan Smit, Gerrit van de Pol en Maikel Spijkerman) danken voor de sportieve deelname aan dit toernooi. Ook enorme dank aan Gerard voor het klaar zetten diverse materialen en Martijn voor het openstellen van het gebouw met heerlijke koffie en thee.

Ik ben ervan overtuigd dat we team hebben waar rekening mee gehouden moet worden op het volgend eindtoernooi. Pakken we na jaren opnieuw een NK? Het zou toch mooi zijn.