Het Jaarwisselingstoernooi werd dit jaar wederom georganiseerd door het Sportbedrijf Deventer. Dit jaar waren de wedstrijden over twee dagen (4 en 5 januari) verspreid, voorgaande jaren was dat vier dagen. Duidelijk was te merken dat de animo steeds minder wordt. Aan het toernooi hadden zich voornamelijk jongeren ingeschreven van de  leeftijdscategorieën.JO15, MO15, MO17, JO17 en JO19. En wel van de verenigingen Colmschate, Diepenveen, Helios,Koninklijke UD, RDC, Schalkhaar, Sportclub Deventer, Turkse Kracht.

Het was een sfeervol toernooi met een verbazingwekkend hoog niveau bij alle jeugdteams. Een toernooi dat door alle teams serieus werd opgevat en waardoor er leuke wedstrijden te zien waren.

Bij de meisjes ging Colmschate er met de prijzen van door en bij de jongens was dit voornamelijk Schalkhaar die steeds aan het langste eind trok.

Wat de organisatoren, scheidsrechters en ook supporters hopen voor volgend jaar is dat er meer teams zich zullen opgeven voor het toernooi. Er zijn eigenlijk te weinig teams die zich in Deventer melden bij dit soort jaarlijkse zaaltoernooien en dat is jammer, omdat het altijd een gezellig en leuk toernooi is en moet blijven.

Het niveau van scheidsrechters en teams was dit jaar weer top en dat hoopt de organisatie volgend jaar weer te realiseren. Vanuit de Deventer Scheidsrechtersvereniging e.o. waren de heren Hans van Duren, Ernst ter Mate en Milan Rouwenhorst vertegenwoordigd.

Verslag en foto’s: Milan Rouwenhorst