Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.
Deze week is het de beurt aan Sezgin Degirmenci.

Wie ben je?
Sezgin Degirmenci

Hoe gaat het op dit moment met je?
Gelukkig zijn ik en mijn familieleden allemaal gezond. Dit is wel de basis wat het leven de moeite waard maakt. Sinds medio maart werk ik thuis. De eerste week had ik er veel moeite mee en het was onwennig. De hele dag vanuit mijn werkplek op de zolder waar ik een prachtig uitzicht heb enk iedere dag van de natuur kan genieten. De voluit bloeiende bomen waren indrukwekkend vanuit mijn balkon.

Wat is er voor je veranderd op persoonlijk vlak, maar ook op het gebied van werk?
Op 16 maart jl. werd ik wakker in een ander Deventer. Toen ik in die ochtend uit het balkon keek was het ontzettend stil op straat. De altijd zo drukke Leonard Springerlaan leek wel op een spookstraat.

Al mijn activiteien kan ik vanuit huis uitvoeren en alle meetings met de collega’s, redactieleden of auteurs vinden nu online plaats. Via Skype/MS-teams en/of telefonisch. Soms hoorde je wel eens gekke achtergrondgeluiden van de kinderen of honden van de collega’s. De impact was enorm voor iedereen waarbij de flexibiliteit en collegialiteit gevraagd werd.
Toen ik op kantoor werkte gingen we met enkele collega’s een stukje wandelen in de pauze. Het waren voornamelijk dezelfde rondjes die we maakten en zagen dus weinig veranderingen onderweg. Sinds ik thuis werk, ga ik in mijn pauzes ook stukje wandelen of fietsen en heb mijn eigen woonwijk beter leren kennen. Zoveel kilometers heb ik in de afgelopen 21 jaar niet gemaakt op de vijfhoek.
Alternatieve tijdsbesteding voor wedstrijden fluiten of assisteren is het wandelen elders in het land.

De trainingen bij de DSV zijn vorige week weer hervat. Hoe heb je het ervaren?
Sinds de Corona crisis heb ik iedere week 1 of 2 keer voor me zelf getraind om fit te blijven. Alleen lopen is niet mijn ding. Daarom ben ik super blij dat er weer trainingen worden gegeven bij DSV. Ik heb de afgelopen periode jullie allemaal gemist en was geweldig om jullie face to face te zien. Door gezamenlijke trainingen krijg ik meer energie.

Het bestuur, de trainer(s) en iedereen die bij de trainingen betrokken zijn wil ik langs deze weg bedanken. Zij doen dagelijks hun uiterste best ons zo goed mogelijk te informeren en zoeken naar alternatieven om ons plezier te geven. Ik ben trots dat ik bij een vereniging ben waar iedereen hun taken professioneel uitvoert! Ook hier blijkt “Samen zijn we sterk”.

Wil je verder nog iets zeggen?
Het Corona virus beheerst momenteel het leven van veel mensen over de hele wereld. Ik hoop dat we binnenkort elkaar de welgemeende warme hand kunnen geven en wens iedereen veel Gezondheid!