mVerslag: de ontspanningscomissie

Na alle gekte rond de kerstperiode was het weer traditioneel gezellig tijdens het nieuwjaarsdarten en -biljarten op 2 januari. Het mooie is altijd dat iedereen mee kan doen. Zolang je de pijlen maar op het dartbord weet te krijgen kun je met een flinke portie geluk een heel eind komen. Een specialist raakt twee keer de twintig en een vijf, terwijl zijn tegenstander de triple negen, dubbel 10 en een enkele 7 dan toch gewoon aan kop gaat. De klasse moet bewezen worden met 9 pijlen in totaal, dus dat is nog best lastig.

Bij het biljarten ligt dat iets anders, maar ook daar is een hoge geluksfactor nodig om een beetje de makkelijke ballen te krijgen. Kortom, altijd lastig. Ook dit jaar was de strijd weer groots en trok Elderik aan het langste eind bij het biljarten. In een eenzijdige finale liet Elderik alle hoeken van de tafel zien aan angstgegner Dick Toorneman, die er bij zijn laatste shot, met een 13-2 achterstand niet meer in geloofde. In de halve finales werden Berry en Han verslagen.

Bij het darten hebben we na vele jaren eindelijk eens een andere winnaar dan Jeffrey, want hij verloor al snel, omdat hij wat minder goed gooide dan Marcel. Ernst ter Mate greep zijn kans en werd de winnaar, hij versloeg in de finale Marcel en ging er met de prijs mee vandoor. In de halve finales werden Jan de Kaste en (wederom) Han uitgeschakeld.

Tussendoor was er nog de verloting en doordat iedereen weer mooie spullen heeft meegenomen was het weer een groot succes. Gelukkig had de oliebollenploeg nog een kleine reserve achtergehouden zodat we de goede voornemens voor het nieuwe jaar nog even een paar dagen moesten uitstellen. We bedanken iedereen weer voor zijn komst en graag tot volgend jaar!