Geen (boeren)verstand ….

Op het einde van het jaar worden weer de (sport) mensen van het jaar gekozen.

Het Amerikaanse blad Time Magazine koos Elon Musk tot persoon van het jaar vanwege de invloed die hij wereldwijd uitoefent.

Bij ons werd Lale Gul door Elseviers Weekblad uitgeroepen tot Nederlander van het jaar vanwege haar boek “Ik ga leven” waarin ze beschrijft hoe lastig het is om in de moslimgemeenschap als vrouw op te groeien. Interessant was dat de hoofdredacteur van EW op tv aangaf dat Max Verstappen niet voor deze titel in aanmerking kwam omdat hij als fiscale vluchteling in Monaco woont. Een prima argument: als je echt Nederlander bent dan moet je ook financieel bijdragen en dat doet Max dus niet.

Er zullen nog meer verkiezingen volgen zoals die van de voetballer van het jaar. AZ zou eigenlijk de ploeg van het jaar moeten worden: zij hebben tegen Ajax net zo vaak gescoord als de andere ploegen tezamen! De buitenlandse club van het jaar is Union Sint-Gillis die als promovendus bovenaan staat in België.

Uw columnist heeft nagedacht wie voor de titel “boerenverstand ontbrak” van het jaar in aanmerking komt. En dan is de UEFA met afstand de winnaar want bij de loting voor de 1/8 finales voor de Champions League ging ongeveer alles fout terwijl de regels heel simpel zijn:

  • teams uit hetzelfde land kunnen niet tegen elkaar loten;
  • idem teams die al in de poulefase tegen elkaar hebben gespeeld.

Allemaal duidelijk en simpel zou je denken maar niets van dat alles. De Rus Arsjavin die de loting deed, koppelde eerst Manchester United aan Villarreal maar die hadden in de poule al tegen elkaar gespeeld. De toezichthouders grepen direct en correct in en vervolgens werd Manchester City de tegenstander van Villarreal. Maar toch ging het toen helemaal fout want het balletje van Manchester United werd vergeten terug te doen in de pot!

In plaats van de loting direct opnieuw te doen toen dit duidelijk werd, ging men gewoon door. Pas nadat meerdere clubs hadden gevraagd hoe dit allemaal kon, werd besloten om de loting opnieuw te doen. Een blamage van de hoogste orde die in aanmerking komt voor genoemde titel. Het zal een hele kunst worden om dit volgend jaar te verbeteren maar met het WK in Qatar is ook dan weer veel mogelijk…

Op een verdienstelijke 2e plek de keeper uit Paraguay die al voor begin van de wedstrijd rood kreeg, zie hieronder de beelden.

Klik hier

 

Eervolle vermelding nog voor de Formule 1 organisatie vanwege de onbegrijpelijke regels en zeker ook voor het Koningshuis dat een voorbeeld dient te zijn voor allen maar gewoon veel meer gasten toeliet op Amalia’s 18e verjaardagsfeestje dan toegestaan ….. alweer “beetje dom”.

Uw columnist wenst u prettige Kerstdagen en alvast een voorspoedig en vooral gezond 2022.