Op donderdagavond 19 oktober was Deventernaar Dennis Demmers te gast bij de DSV en heeft hij een interessante presentatie verzorgd. 

Dennis nam de aanwezigen mee in zijn huidige werk als hoofdscout van de KNVB waar hij onder meer verantwoordelijk is voor de analyse van de tegenstanders van Oranje om de sterktes en zwaktes van die landen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarnaast is hij druk met het volgen van (potentiële) internationals om op die manier de bondscoach en zijn staf van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Door tijdsdruk is dit vaak een kwestie van beelden knippen en plakken tot diep in de nacht want de overdracht van de kennis moet vaak zo snel mogelijk gebeuren. 

Ook de aanwezigen werden aan het werk gezet om te analyseren hoe de informatie die vooraf door de scouts en de staf met de spelers is gedeeld in het veld werden uitgevoerd. Als voorbeeld gebruikte Dennis de wedstrijd Frankrijk – Nederland uit de Nations League. We weten allemaal hoe dat afliep…… Opmerkelijk om te zien dat zaken die vooraf tot in detail worden aangegeven door onze nationale topspelers toch verkeerd worden uitgevoerd. 

Al met al een heel interessant kijkje in de keuken van een onderdeel van het voetbal waar je als buitenstaander minder snel mee in aanraking komt. Na ruim vijf kwartier interactief bezig te zijn geweest met een zaal die vol aandacht was werd Dennis door voorzitter Peter Stolk bedankt voor zijn presentatie en verliet hij met een aantal jubileumboeken, een bos bloemen voor het thuisfront en een wijnpakket voor hemzelf De Keurkamp.