Boerenverstand 2021 (11) – Zo moet het (Niet)

Het EK van de verlengingen zit erop net als onze EK-poule. Twee Engelse spelers die vlak voor einde verlenging als penalty specialisten werden ingebracht misten: dat waren dus gouden wissels voor Italië. Kort en krachtig samengevat: de sterksten winnen altijd. We zullen het niet meer over de EK poule hebben dat is voor veel DSV-ers te pijnlijk. Volgend jaar in Qatar een herkansing … Tot de winnaars behoort ook de Nederlandse arbitrage met voor Bjorn Kuipers een geweldige hoofdrol. Zijn assistent werd nog wel de vlag uit de hand geschoten maar verder was alles perfect onder controle in deze intensieve finale, hulde! Jammer dat ons trainersgilde hier qua niveau ver bij achter blijft.

In Zeist worden de wonden gelikt en bij gebrek aan een jonger alternatief is het na het ontslag van Frank de Boer niet verrassend dat de KNVB praat met Louis van Gaal. Of misschien beter gezegd met Truus want als zij nee zegt dan blijft Louis gewoon lekker in Portugal.

Het nieuwe seizoen begint al zo weer en uw columnist was ter voorbereiding bij de oefenwedstrijd Heracles – GA Eagles. Voetballend deed Eagles niets onder en ze kregen zelfs de beste kansen. Maar er is ook nog een keeper en die van de Eagles maakte een enorme blunder terwijl de doelman aan de andere kant enkele geweldige reddingen in huis had. Daarmee is de uitslag van 1-0 voor Heracles wel verklaard.

De arbitrage in deze wedstrijd stond onder leiding van Bas Nijhuis en dan is het altijd genieten. De wedstrijd bestond eigenlijk uit twee wedstrijden van 2 keer een half uur ofwel 4 helften van 30 minuten. Bas was afgelopen week in het nieuws omdat hij zijn vriendin verraste met een huwelijksaanzoek. En dan is het te begrijpen dat je dan snel naar huis wilt en met je gedachten soms ergens anders bent. De tweede helft floot hij na 25 minuten af, hij was waarschijnlijk vergeten om in de korte pauze tussen beide helften zijn horloge stop te zetten.

Legendarisch is nu al het begin van de derde helft. Bas liet aftrappen … terwijl de keeper van de GA Eagles door een lang toiletbezoek nog in de kleedkamer zat. Zie hieronder de beelden.

Beeldfragment

Artikel

We dachten op de tribune even dat Kees van Wonderen alles of niks ging spelen en geen keeper opstelde of zijn keeper strafte voor de gemaakte blunder maar dat bleek niet het geval.

Een Heracles supporter nam de plaats van de keeper in totdat deze eindelijk kwam opdraven.

Bas had hier echt wereldwijd aandacht kunnen krijgen als hij dit bewust had gedaan. Zonder keeper beginnen en dan na 30 seconden affluiten en via groot spandoek in stadion laten zien “Schat ik denk echt alleen maar aan jou, wil je met mij trouwen”.