Boerenverstand 2021 (10) – En de Winnaar is…..

 

Uw columnist heeft niets gezien van de halve finales. Oorzaak is de grote  hoeveelheid en verscheidenheid in antwoorden die binnen kwamen op de quizvraag wat de overeenkomst is tussen Cakir, Makkelie en Kuipers.Het juiste antwoord was dat ze alle drie Jaap Uilenberg als coach hebben (gehad). Maar op dat antwoord kwamen maar weinigen.

Achteraf gelukkig dat er voor drie categorieën prijzen zijn. De eerste voor een lid van het bestuur die het snelst het goede antwoord gaf. Onze arme secretaris Martijn werd onder de antwoorden bedolven waardoor hij zelf niet aan antwoorden toekwam. 

Verder stelde het bestuur wat teleur; we kunnen het ook positief opvatten want ze zijn druk met onze (nieuwe) huisvesting en laten zich niet afleiden. Onze voorzitter kwam nog tot “voor alle drie geldt: goede wijn behoeft geen krans” maar dat was niet genoeg om te winnen. Winnaar werd Dick Toorneman, zijn antwoord “Ze fluiten alle drie vaak bij Ajax” was met afstand de minst slechte, dus Dick gefeliciteerd! Het is toch al een feestweek voor Dick want zijn cluppie speelde toch maar mooi gelijk tegen Quick met 1-1 en is dus dit prille seizoen nog ongeslagen.

Bij de leden was het al een stuk lastiger om de winnaar te bepalen. Marcel van Schalkwijk stuurde binnen vijf minuten twee antwoorden naar de secretaris en twee naar uw columnist, in totaal vier verschillende antwoorden. Daaronder “ze fluiten alle drie hoger dan ik” en “ze zijn alle drie leidend of lijdend” , op zich goede antwoorden maar omdat hij meerdere antwoorden gaf is hij gediskwalificeerd. Van diegenen die wel het juiste antwoord hebben gegeven was Gert Keijl de snelste en hij wint dus de prijs voor de leden. Zoals in vorige column aangekondigd, worden de prijzen op de openingsavond van het nieuwe seizoen (26-08)  bekend gemaakt en uitgereikt….dus Dick en Gert zitten nog even in spanning.

 Om de prijswinnaar vast te stellen in de categorie “overige” is heel lastig, de antwoorden kwamen overal vandaan. Jaap Uilenberg was duidelijk de snelste maar die hoefde dan ook vrijwel niets in te typen;  met “dat ben ik” was hij heel duidelijk. Kevin Blom had een hint nodig van de DSV VAR …..maar kwam uiteindelijk wel op het juiste  antwoord.  Snel waren ook Martin van der Kerkhof, Rob van der Ven (of was het Priscilla?), Jaap Poll en de voorzitter van Heracles Hans Bredewoud die allen moeiteloos tot het goede antwoord kwamen. En nog net in blessuretijd kwam ook Jochem Kamphuis nog tot het juiste antwoord.

Maar er waren ook foute of vreemde antwoorden: Roy Westenberg had als antwoord “Alle drie hebben nog nooit GA Eagles -Zwolle gefloten met Eagles als winnaar” maar dat is onjuist want Bjorn Kuipers heeft in het begin van zijn carrière Go-Ahead c1 tegen Zwolle c2 gefloten en dat werd toen 7-1. Rob Westerweel uit Deventer ziet het helemaal glorieus in “Ze worden volgend seizoen gezamenlijk aangesteld bij de eerste Champions Leque wedstrijd van de Eagles”. Dat verdient op zijn minst een aanmoedigingsprijs dus Rob is hierbij uitgenodigd voor de openingsavond.

 

 

En nog vermeldenswaard mijn Bathmense wielervrienden, die kwamen na uitgebreid ploegoverleg tot het antwoord: “ze hebben alle drie geen verstand van wielrennen”, daar zal ik het verder maar niet over hebben…

Bij de DSV zijn we altijd erg gul en gastvrij voor mensen van buiten de vereniging dus bij de categorie derden krijgen we meerdere prijswinnaars. Dat wordt nog een duur grapje…..wordt vervolgd op de openingsavond.

.

.