Voor de DSV poule moesten ook de uitslagen van Zwolle tegen de Eagles voorspeld worden. Een juiste voorspelling levert 100 punten op, de uitslag in toto vorm goed is nul punten en in toto vorm fout geeft 100 strafpunten. Van de 69 deelnemers hebben er maar twee zowel de 1-0 thuis- als de uitoverwinning van de Eagles goed voorspeld. Het zal u ook niet echt verbazen dat een van deze twee kenners bij uitstek Dick Schneider is. Dick zou normaal gesproken de glorieuze (mede)koploper zijn in onze poule…, maar daar heeft niemand minder dan Bas Nijhuis een stokje voorgestoken. 

Als (geweldige) veilingmeester verkocht Bas zelfs iets aan iemand die de hand opstak om een drankje te bestellen en hij slaagde er ook moeiteloos in om 250 strafpunten voor de DSV-poule te verkopen: een opbrengst die hoger is dan de hoofdprijs van deze poule!

Van de koper mocht Bas zelf bepalen wie deze strafpunten kreeg en zonder aarzelen gaf hij deze strafpunten aan Dick en hij zei erbij “…anders win je veel te gemakkelijk”. Dick heeft dus geen 200 punten, maar staat 50 punten in de min en daardoor staat Erik Nieuwenhuysen nu alleen bovenaan: heel knap want je moet voor het seizoen maar durven te voorspellen dat de Eagles tweemaal van Zwolle wint met 1-0. Erik wordt gevolgd door twee deelnemers die 100 punten hebben en dat zijn good old Ronny Mulder en Milan Rouwenhorst. Veertien deelnemers hebben nul punten en Dick voert het peloton aan van degenen die in de min punten staan met dus min 50 punten. Er staan maar liefst 32 deelnemers onderaan met 200 punten in de min. Deze deelnemers hadden dus tweemaal de wedstrijdvoorspelling in totovorm fout. Wij zullen geen namen noemen, maar zowel het bestuur als de redactie van Boerenverstand zijn heel goed in de staartgroep vertegenwoordigd. Echter: voor allen geldt dat er nog heel veel (straf)punten te verdienen zijn!

 

Bij de WK-loting dachten wij even dat Bas verkleed als een echte sjeik de loting verrichtte, want wie anders dan Bas krijgt het in hemelsnaam voor elkaar om Qatar aan Nederland te koppelen? Wij hebben het voor de zekerheid nog even aan Bas gevraagd maar zijn reactie was dat hij “VAR away was”.

We zitten nu in een poule met drie landen die gewend zijn aan hoge temperaturen. Wij van Boerenverstand wensen Louis allereerst een voorspoedig herstel toe en daarnaast adviseren we Van Gaal en Oranje het hoofd uiterst koel te houden of de tegenstander zand in de ogen te strooien; dat ligt er genoeg. Alleen dan zal het elitekorps het ver kunnen schoppen. We gaan het beleven van half november tot half december; we kijken er nu al naar uit!