Na een paar Coronajaren zijn nu ook de voetballers hoognodig toe aan vakantie. Wat dat betreft boffen ze niet, want ze zijn gebonden aan de drukke vakantieperiode als de competities stilliggen. En die competities beginnen volgend seizoen al heel snel weer vanwege de WK in Qatar die qua planning niet op een slechter moment had gekund. En als je daardoor al weinig tijd hebt voor vakantie (en ook nog twee dagen op Schiphol moet bivakkeren voordat je het vliegtuig in kunt), dan moet je wel zorgen dat je geen nacompetitie hoeft te spelen. Met andere woorden: vertraging is wel degelijk iets anders dan verlenging…

Wellicht is dit de reden dat kennelijk geen enkele club in de eredivisie 8e wil worden. Het is een bizarre vertoning, want rond die plek stijgen clubs alleen nog maar als de concurrentie verliest en ze daardoor een wedstrijd minder hebben gespeeld. Cambuur, Heerenveen en Groningen schoppen al weken geen druk meer in een pakje boter en halen alleen nog punten als ze onderling tegen elkaar spelen en dan ook nog maar eentje, want je mocht eens 8e worden. En als ze dan in een onderling duel in de 92e minuut op voorsprong komen dan weten ze niet hoe snel ze die weer weg moeten geven (Heerenveen-Cambuur vorige week 3-3).

Ook in Almelo bakken ze er niets van. Heracles slaagde er zelfs in om in Tilburg te verliezen, wat een prestatie op zich is. Speler Sonnenberg nam helemaal geen risico en liep tegen een heel domme rode kaart op, waardoor hij nu als eerste de zon en de bergen kan opzoeken. Ook onze Eagles hebben er niet veel zin in: tegen Vitesse zagen we een ongemotiveerd elftal kansloos verliezen en dat terwijl ze dit seizoen door hun strijdlust knap zover zijn gekomen. In dat opzicht heeft onze plaatselijke trots het heel verstandig aangepakt. Immers, als je in de 93e minuut de 1-0 om je oren krijgt, kan je er behoorlijk zeker van zijn dat je de punten laat liggen en de 8e plaats dus kwijtraakt aan een directe ‘concurrent’. Tegen NEC waren ze na 90 minuten klaar en met hun gedachten wel in buitenlandse stranden maar niet in stadions. Wie ‘nekt’ wie hier eigenlijk?

Door dit alles winnen de onderste clubs aan de lopende band en moeten de naar vakantie hunkerende voetballers oppassen dat ze niet in die andere nacompetitie terechtgekomen die degradatie kan inhouden. De bovenste 7 clubs wonnen niet en de onderste vier clubs haalden dit weekend samen 10 punten: nog nooit vertoond en als dit zo doorgaat….

En deze ontwikkeling is gelet op onze voetbalpoule funest voor de schrijvers van Boerenverstand. We hebben voorspeld dat Makkelie dit seizoen twee keer in Deventer komt fluiten, dus dat zag er heel slecht voor ons uit. Daarom hebben wij de KNVB vaak gevraagd om hem aan te stellen komende woensdag tegen Feyenoord en we kunnen u meedelen: onze smeekbeden zijn verhoord; Danny komt naar Deventer dus onze eerste punten zijn binnen!

 

Er wachten nog twee spannende speelrondes, waarin nog van alles kan gebeuren, zowel onderin als bovenin. En dat geldt ook voor de Boerenverstand-poule. We houden alles weer nauwlettend in de gaten voor u. Om te beginnen in het aanstaande midweekse programma, waarin veel clashes gespeeld worden, met name een aantal degradatietoppers. Aanvang: 20.00 uur. Komt dat zien!