Top of Flop

 

De ouderen onder U kennen het vast nog: het programma Top of Flop met als presentator Herman Stok. In het huidige voetbalseizoen zijn er veel verrassingen, dus genoeg te kiezen als we een lijstje van Top en Flop willen maken.

Laten we positief beginnen met de Toppers.

De eerste plaats is met afstand voor al onze scheidsrechters die er nu weer staan op de amateurvelden. Doordat zij doortrainden ten tijde van Corona kunnen de amateurs weer hun hobby  uitvoeren wat zonder scheidsrechters onmogelijk is. Dus een dikverdiende Toppositie en dat in de week van de scheidsrechter. Op de tweede plaats (met tegenzin maar we zijn eerlijk) Louis van Gaal. Want als je eenmalig trainer bent van het armetierige Telstar en je wint van de koploper… dan kun je echt wat! Ook een trainer op 3, want Fred Grim presteert geweldig in Tilburg. Ze staan zelfs bij de top 3 terwijl menig deelnemer aan onze poule de Tilburgers als degradant hebben voorspeld! Alex Bos staat op een dikverdiende vierde plaats. Zijn goede, rustige en beheerste optreden bij zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tussen Cambuur en Heracles vraagt om meer optredens voor Alex op het hoogste niveau!

Go Ahead Eagles verrast vriend en vijand met leuk en fris voetbal en dat met een heel laag financieel budget en daarom mogen zij in het Top lijstje zeker niet ontbreken, de 5-0 nederlaag in Alkmaar doet hier niets aan af. Eervolle vermeldingen voor Feyenoord en zijn trainer en voor scheidsrechter Kooij die een VAR advies nu eens niet opvolgde!

Ook bij de Floppers keuze genoeg.

Met stip op 1 het ooit zo roemruchte NAC. Iedereen vecht daar elkaar de tent uit en het gevolg is een troosteloze 18e plek in de Keuken Kampioen competitie. PSV trainer Schmidt doet ook zijn uiterste best om hoog te scoren. Zijn uitspraak dat Go Ahead de sterkste tegenstander was tot nu toe als je net met 4-0 van Feyenoord hebt verloren is al heel opmerkelijk maar vooral zijn wisselbeleid zet hem op twee: onnavolgbaar, onbegrijpelijk en het levert niets op. Vitesse staat op 3 want tegen Groningen leverden ze een wanprestatie van de eerste orde want met elf tegen negen kwamen ze in de tweede helft niet aan een fatsoenlijke aanval toe. Op 4 Zwolle want als je pas na acht uur voetballen in de competitie je eerste doelpunt maakt…..tsja! Het is dan ook geen gewaagde voorspelling dat de trainers van Zwolle en Vitesse de grootste kanshebbers zijn om voor de Kerst ontslagen te worden.

 Plek 5 vullen we nog niet in, al zijn er voldoende kandidaten: topclubs in Spanje die niet scoren, de VAR die vaker fout ingrijpt dan goed en een keeper die er in zijn eerste wedstrijd 55 doorlaat.

We wachten toch nog even met de toekenning van plek 5 af want uw columnist maakt komende zaterdag bij Helios 4 zijn rentree als scheidsrechter en je weet maar nooit wat daar gaat gebeuren. Als goede voorbereiding ga ik eerst donderdag goed naar Jaap Uilenberg luisteren. En maar eens kijken of ik mijn tenue nog kan vinden en of de spelregels nog zijn gewijzigd op het laagste niveau. De wedstrijd zaterdag (aanvang 12.30 uur ) is nog niet uitverkocht, dus voor de liefhebbers…..