Voorspellingen Eredivisie seizoen 21-22

 

De deelnemers die onderaan eindigden in de EK poule onder leiding van Derya vroegen om een kans op een snelle revanche want Quatar is nog heel ver weg. Daarom komt het goed uit dat uw columnist een sponsor heeft gevonden die wat prijzen beschikbaar stelt voor het juist voorspellen van vragen over het binnenkort beginnende eredivisie seizoen.

De prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 zijn respectievelijk 50, 30 en 20 euro en de deelname is gratis. Daarnaast is er € 100 voor de penningmeester van de DSV beschikbaar gesteld als we meer dan 40 deelnemers halen. Omdat de inschrijftermijn nu is gesloten (de 40 deelnemers zijn ruimschoots gehaald), kan ik ook meedelen dat er een poedelprijs is van € 25. Dat moet je natuurlijk nooit van te voren bekend maken want anders gaan deelnemers daar expres voor door bijvoorbeeld de Eagles kampioen te laten worden.

De organisatie van de EK poule was voortreffelijk en de heren hebben al toegezegd ook voor deze poule de stand te willen bijhouden. Zo goed als de organisatie van die poule was, zo slecht en onbegrijpelijk was de puntentelling bij de EK poule.

 

Puntentelling

Die puntentelling pakken we nu dus veel serieuzer aan en deze wordt:

  • Voor het juist voorspellen van de kampioen 50 punt
  • Voor het juist voorspellen rechtstreekse degradanten 25 punt per degradant
  • Voor het juist voorspellen van iedere plek op de eindstand 20 punt per ploeg. Zit u er echter bij een ploeg meer dan 2 plekken ernaast dan per ploeg 15 strafpunten: bijvoorbeeld Eagles als 15e voorspeld en ze worden 12e dan dus 15 strafpunten.
  • Voor het juist voorspellen van het aantal punten dat GAE behaalt 50 punten. Als het aantal punten voor de GAE niet juist is voorspeld dan 15 strafpunten per punt dat je ernaast zit. Voorbeeld: als Eagles 25 punten haalt en je hebt 30 punten voorspeld dan geen bonus maar uiteraard wel  5 keer 15 is 75 strafpunten.
  • Aantal gescoorde doelpunten GAE juist voorspeld levert 50 punt op. Ieder doelpunt ernaast is 10 strafpunten.
  • Aantal tegendoelpunten doelpunten GAE juist  levert 50 punt op. Ieder doelpunt ernaast is hier 7 strafpunten
  • Vraag over Makkelie goed beantwoord is 30 punt, als je het niet goed hebt 25 strafpunten voor iedere aanstelling dat je er naast zit.
  • Uitslag GAE – Zwolle juist beantwoord is 100 punt, Zwolle-GAE s idem. Als de uitslag in toto-vorm fout goed is dan nul punten maar als deze in toto-vorm fout is voorspeld dan 100 strafpunten per wedstrijd.

Scheidsrechters, assistenten en vierde man die in eredivisie worden aangesteld doen uiteraard niet mee voor de prijzen. Mochten zij al meedoen en wat winnen dan gaat hun prijs in de kas van de DSV.

 

FAvorieten

 

Dat brengt meteen de vraag naar voren wie nu de  favorieten zijn. Met zo’n logische puntentelling komen natuurlijk de echte kenners naar voren. Dick en Frits kennen de Eagles op hun duimpje en die kunnen dus hele hoge ogen gooien, ze weten zelfs al precies tegen wie ze de punten gaan pakken. Dick laat de Eagles rechtstreeks degraderen, Frits ziet ze er net inblijven. Derya zal revanche willen nemen na zijn (niet) presteren in de EK poule, opvallend is wel dat hij Ajax op plek vier heeft gezet.

Mijn buurjongen heeft Feyenoord als kampioen dus die bonus loopt hij mis. Maar hij heeft ook 100 tegendoelpunten, twee nederlagen tegen Zwolle en de onderste plaats voor de Eagles voorspeld om zijn vriendjes terug te plagen, dus daar kan hij mee binnen lopen.

Kortom het kan alle kanten op………in de volgende boerenverstand een uitgebreide analyse wat er zoal is voorspeld, wordt dus vervolgd!