Voorspellingen En verwachtingen

 

De deelnemers aan de eredivisie poule zijn het gelukkig niet eens. Ajax is 42 keer als kampioen getipt en PSV 26 keer. Die ene deelnemer die Feyenoord heeft voorspeld als kampioen is verassend genoeg niet Gerard Harmelink maar mijn buurjongen.

Dick Toorneman heeft als echte Ajaxied, Feyenoord op plek zeven gezet,  daarmee lijkt hij als eerste zeker van strafpunten want de Rotterdammers ogen dit seizoen toch als herboren. Finn van Schalkwijk heeft Ajax en PSV beiden als kampioen voorspeld, dus gelijk aantal punten en hetzelfde doelsaldo: zal vast een tip van zijn vader zijn geweest.

RKC is 36 keer voorspeld als degradant. En voor de deelnemers die dat hebben voorspeld zal het schrikken zijn geweest dat de Waalwijkers hun eerste wedstrijd verassend wonnen van AZ met 1-0. Verder zijn Cambuur, NEC en in mindere mate Eagles en Fortuna getipt als degradatiekandidaten. Dat PEC Zwolle maar liefst 10 keer als degradant is genoemd zal ongetwijfeld te maken hebben met de vele Deventenaren die meedoen, kortom de wens dat de Zwollenaren zullen degraderen is hier waarschijnlijk de vader van de gedachte. Verrassend is het dat het vorig jaar zo goed presterende Sparta toch nog zes keer als degradant is voorspeld.

 

GA Eagles

Ronny Mulder denkt dat de Eagles “fluitend” in de eredivisie blijven want hij verwacht dat ze maar liefst 44 punten zullen halen. Toon Schutte denkt bijna dat de Eagles kampioen worden…..want hij heeft 55 punten voor de Eagles ingevuld. Eagles-kenner en icoon Dick Schneider is veel minder optimistisch. Hij verwacht degradatie met 21 punten, 28 doelpunten voor en 46 doelpunten tegen. Qua pessimisme doet alleen Roelof Michel niet voor Dick onder want hij heeft ook 21 punten voor de Eagles voorspeld maar daarmee worden ze volgens Roelof nog wel 14e. Sommigen denken dat de verdediging van de Eagles zo lek is als een mandje en dat terwijl ze met Walter Hahn toch een goede keeper hebben aangetrokken. Gerard Harmelink verwacht maar liefst 103 tegendoelpunten. Hij wordt op de voet gevolgd door Milan Rouwenhorst die verwacht dat Hahn 96 keer moet vissen.

Ook Maikel Spijkerman, Gerard Wesselink en good old Gerhard Langenkamp zijn met de door hen voorspelde 80 of meer tegendoelpunten niet echt optimistisch voor de Eagles. Henk Timmermans is veel optimistischer want hij voorziet maar 34 tegendoelpunten. Voorlopig zit hij met één per wedstrijd goed…..maar hoelang gaat dit goed? 

De derby Eagles-Zwolle en omgekeerd is ongeveer 50-50 voorspeld, bij beide wedstrijden zijn de thuisspelende clubs duidelijk favoriet. En gelet op de puntentelling kan daar een belangrijk verschil worden gemaakt. Op 19 september staat deze wedstrijd in Deventer op het programma en dat is het argument voor sommigen om te voorspellen dat Makkelie één keer in Deventer komt fluiten. De derby Eagles-Zwolle en omgekeerd is ongeveer 50-50 voorspeld, bij beide wedstrijden zijn de thuisspelende clubs duidelijk favoriet. En gelet op de puntentelling kan daar een belangrijk verschil worden gemaakt.

 

 

Slot

De vraag over Makkelie was kennelijk niet helemaal duidelijk want 3 deelnemers hadden ingevuld dat hij meer dan 100 keer zou fluiten in Deventer, die dachten kennelijk dat het aantal fluitsignalen zou tellen…

Maar dat is niet het geval, het gaat uiteraard om het aantal wedstrijden dat hij fluit. De betrokken deelnemers hebben deze vraag opnieuw beantwoord. Op 19 september dus de eerste wedstrijd waar veel (straf)punten zijn te halen … Eagles tegen Zwolle in de Adelaarshorst. Liefst 42 deelnemers zien de Eagles winnen, Ronny Mulder zelfs met 4-0!  Ab van Buuren is als Apeldoorner neutraal en voorspelt als een van de weinigen een gelijk spel, 1-1.  

Ik ben benieuwd wie er na deze wedstrijd in onze poule de eerste koploper wordt……