Alleen de punten tellen

 

Wie goed naar de eredivisiestand kijkt ziet opmerkelijke zaken. Zo heeft koploper Ajax maar 2 tegendoelpunten terwijl runner up PSV maar liefst 19 tegendoelpunten heeft. PEC Zwolle heeft als hekkensluiter maar één tegendoelpunt meer dan PSV. Dat Ajax met slechts 2 tegendoelpunten al drie keer puntverlies heeft geleden, is ook opmerkelijk. En het doelsaldo van Ajax is plus 35 tegenover plus 8 van PSV, verder commentaar overbodig. Vitesse staat in de stand van alleen thuiswedstrijden helemaal onderaan, de Arnhemmers hebben van de 19 punten er maar liefst 15 in uitwedstrijden gehaald. En dan te bedenken dat ze thuis nog van Feyenoord wonnen….en verder vrijwel alles verloren.

Go-Ahead tart alle statistieken. Ze staan op een fantastische 8e plaats terwijl ze bijna de meeste tegendoelpunten hebben. Keeper Hahn moest al 22 keer vissen, alleen zijn Cambuur collega heeft er met 25 doelpunten meer tegen. Aan de andere kant hebben de Eagles vaker gescoord dan Barcelona, 17 om 16 en dat had toch helemaal niemand voorspeld.

Als we toch over de grens kijken dan valt Bayern München op want die hebben met 38 doelpunten een keer vaker gescoord dan Ajax en dat in een veel sterkere competitie. Als het voorgaande zich doorzet zullen zondag in Amsterdam bij Ajax tegen de Eagles heel veel doelpunten vallen…Ajax heeft na de wanprestatie in Almelo heel wat goed te maken en Go-Ahead heeft niet altijd engeltjes op de lat… Daarom kunnen er zondag zomaar dubbele cijfers op het scorebord komen. Uw columnist voorspelt 11-1.

De vele verrassingen drijven onze deelnemers aan onze DSV-poule tot wanhoop.

Finn van Schalkwijk en Erik Nieuwenhuysen hebben de Eagles op de onderste plaats voorspeld. Dat gaat veel strafpunten opleveren. Zij kunnen zich enkel troosten met de gedachte dat Ronny Mulder die Willem II onderaan heeft voorspeld nog meer strafpunten zal krijgen.

Er zijn ook deelnemers die voor Go Ahead minder dan 17 doelpunten hebben voorspeld, die zitten nu al in de strafpunten en dat wordt met elk doelpunt van de Eagles erger.

Herman Veldhoen heeft Go Ahead over het hele seizoen 17 punten toebedacht die ze nu al bijna hebben. Ook hij gaat een fors aantal strafpunten oplopen. Het zal nog een hele kunst worden om in de plus te eindigen.

Wordt vervolgd….

.

.