Wie de vreemde verdedigende capriolen in de eredivisie ziet, vraagt zich vast bezorgd af hoe hoog het niveau nu echt is. De komende bekerwedstrijden geven daar vast uitsluitsel over, want er staan enkele interessante potjes tegen lager spelende ploegen op het programma.

PEC Zwolle moet naar AFC en daarmee hebben de Zwollenaren het niet getroffen, want ze spelen tegen de momenteel sterkste club uit de hoofdstad. Almere haalt verrassend veel punten, maar kunnen ze die ook in Rosmalen halen? Groene Ster ziet kansen tegen Vitesse, een wedstrijd die alleen maar doorgaat als de Arnhemmers de bus tijdig kunnen betalen en die wordt extra duur, want Heerlen ligt zeker niet dichtbij.

Onze Eagles vliegen uit naar HFC en Heracles gaat bij HHC op bezoek. Nu maar hopen dat de profclubs de namen van de tegenstanders niet door elkaar halen; de amateurs zouden vreemd opkijken als er opeens twee tegenstanders komen opdagen. Van Go Ahead zou het overigens verstandig zijn om van tegenstander te wisselen, want HFC heeft in het bekertoernooi de grootste overwinning ooit behaald: het werd maar liefst 25-0 tegen VVV. Niet uit Venlo, maar uit Amsterdam, waar ze dus al veel langer ervaring hebben met grote nederlagen. Maar voordat u als Eagles-fan nu zenuwachtig wordt, dit was precies 120 jaar geleden, dus in het seizoen 1903/04. Maakt u zich niet al teveel zorgen.

Heerenveen moet er thuis tegen VVV voor zorgen dat de bezoekers geen Wonderen gaan verrichten in Friesland, anders kan dat na de escape van Kees tegen Heracles zo maar zijn voortijdig einde als coach betekenen.

Wij hebben nu zes wedstrijden beschreven die de eredivisieclubs toch allemaal eenvoudig moeten kunnen winnen. In deze wedstrijden zal dus blijken wat het niveau van de eredivisie echt is en dat kan nog wel eens meevallen, want als Ajax onderaan staat, dan moeten de overige ploegen toch wel beresterk zijn. De profclubs gaan dus ook eenvoudig winnen, simpelweg vanwege het feit dat HFC (ook al zijn ze Koninklijk) gewoon niet van onze Eagles wint. Immers: Go Ahead heeft 3 keer zoveel punten als Ajax.