Op dit WK is alles mogelijk. De wedstrijden Portugal – Zuid Korea en Ghana – Uruguay begonnen op hetzelfde tijdstip, maar de eerste wedstrijd was tien minuten eerder afgelopen vooral door een lange blessuretijd in de eerste helft. En dat had grote gevolgen want terwijl de Koreanen gebroederlijk op de middenlijn samen kwamen en leefden tussen hoop en vrees gingen bij de andere wedstrijd alle remmen los. Zowel Uruguay als Ghana hadden niets aan de 0-2 stand en speelden beiden volop op de aanval. Als door een wonder vielen er geen doelpunten en konden de Koreanen na lange ondraaglijke spanning eindelijk juichen.

Is het eerlijk dat de ene wedstrijd tien minuten eerder is afgelopen dan de andere? De vraag stellen is hem beantwoorden: nee dus. Een simpele oplossing is om de tweede helft bij beide wedstrijden gelijk te laten beginnen. De praktische oplossing is om de wedstrijd met de grootste aanstellers (Messi, Suarez, Tadic, Ronaldo etc) vijf minuten eerder te laten beginnen, dan eindigen we ook tegelijkertijd.

Bij Servië – Zwitserland gebeurde ongeveer alles wat God heeft verboden. Forse overtredingen, agressie tegen de scheidsrechter, vechtpartijen, een speler die over de boarding werd gegooid en een kapotgetrapt VAR scherm. Vijf doelpunten, meer dan 100 minuten voetbal, kortom we zagen van alles! Behalve dan rode kaarten want op dit toernooi krijg die je alleen maar rood als je iets doet wat Allah verboden heeft.

Nederland heeft het aloude Italiaanse catenaccio nieuw leven ingeblazen. Tegen de VS hadden we de aftrap maar pas na vier minuten balbezit op vijandelijke helft. Het deed, op het laatste kwartier na, zeer aan de ogen, we hadden geluk en gelukkig Noppert op doel en zelden zal er zo kritisch geanalyseerd zijn bij een 2-0 voorsprong als in de rust van deze wedstrijd. Daarentegen waren de doelpunten van hele grote klasse en heeft van Gaal toch maar weer de kwartfinale gehaald met beperkte middelen en dat maakte deze wedstrijd zo dubbel.

Australië zal wel winnen van Argentinië want van Gaal heeft vaak mazzel en wij verwachten dit vooral omdat onze voorzitter Argentinië met 3-1 heeft laten winnen …en hij zit er steeds naast.