We zouden het bijna vergeten maar onze prijsvraag, waarbij de ranglijst in de eredivisie voorspeld moest worden met de ploeg met de meeste tegendoelpunten bovenaan, loopt nog steeds. Gelukkig zijn de eredivisieploegen dit niet vergeten, want bij AZ tegen Utrecht deden beide ploegen er alles aan om te stijgen op deze ranglijst.
Met afstand neemt Twente de onderste plaats in. Met maar 12 doelpunten tegen staan ze vier/fier achter op de voorlaatste, Feyenoord. Geen wonder dus dat beide ploegen er afgelopen zondag in hun (boeiende) onderlinge wedstrijd beide maar eentje incasseerden.
Sparta verbaast vriend en de weinige vijanden met slechts 17 doelpunten tegen. Deze sympathieke ploeg hebben veel van onze deelnemers totaal verkeerd ingeschat. Wij zullen geen namen noemen, maar we hebben er drie die Sparta in de top 3 hadden voorspeld in plaats van bij de onderste drie.
Daarboven staan NEC en Heerenveen, waarbij vooral de ploeg van trainer Van (W)onderen opvalt die het voorkomen van doelpunten kennelijk als hoogste prioriteit heeft. Dat ze daardoor zelf nauwelijks scoren is kennelijk van veel minder belang. In elk geval voor onze poule.
Over Ajax zullen we het maar niet hebben; zelden zal een trainer van Ajax zo populair zijn geweest in heel Nederland als Alfred Schreuder. Ondanks de vele tegendoelpunten zijn ze voor de titel nog niet afgeschreven.
Na de middenmoot, waartoe AZ en PSV behoren, komen we bij de top. Cambuur hoort daar verrassend genoeg niet bij, want die heeft nog minder tegendoelpunten dan Utrecht. Cambuur scoort niet en als ze dan eens een penalty krijgen, wordt die omgedraaid in een penalty voor de tegenstander, dus kans op lijfsbehoud is ‘VAR away’.
In Groningen doen ze er alles aan om ‘niet boven Groningen’ volledig verkeerd te interpreteren, want sinds Wormuth is ontslagen, grossieren ze in tegendoelpunten en dreigen ze zelfs om het ongenaakbaar geachte Volendam te achterhalen.
Volendam tegen Groningen was dan ook onze echte topper het afgelopen weekend. We gingen er goed voor zitten. Dat er maar vijf doelpunten (3-2) vielen was een grote teleurstelling, zeker voor Groningen dat de koppositie hierdoor niet kon overnemen. Goede tip voor de Groningers om wel eerste te worden: ontsla de trainer, Alfred Schreuder is beschikbaar!
En zo gaat het afgelopen weekend toch ook weer de boeken in als memorabel weekend met veel doelpunten. Over boeken gesproken: komt u gerust a.s. donderdag de presentatie bekijken van ons 100-jarig jubileumboek. Er is lange tijd naar dit moment toegeleefd en we hebben een nationaal bekende Deventenaar kunnen strikken om het boek te overhandigen, seriEUS!
We hopen u dan te mogen verwelkomen. Tot donderdag!