De Portugese doelman Diego Costa was lekker aan het tijdrekken in de laatste minuut en had daarbij een aanvaller die achter hem stond niet gezien. Deze pakte hem correct de bal af maar gleed vervolgens uit. Voor beiden ongelukkig: de keeper zal er zijn hele leven aan herinnerd worden en de aanvaller had beter een slippertje buiten de lijnen kunnen maken dan hier een letterlijke op het veld. Hij had historie kunnen schrijven, zijn gehele familie in Ghana financieel gelukkig kunnen maken als hij hier gescoord had terwijl we nu al niet eens zijn naam meer weten.

De afgekeurde goal van Ecuador vlak voor rust was voor de Zuid-Amerikanen erg ongelukkig. Het was voor de VAR, ondanks camera’s, 3D-beelden, laserstralen en alle andere mogelijke technische hulpmiddelen niet te zien of het wel of geen buitenspel was. En in zo’n situatie volgt men de arbitrale beslissing ofwel de assistent vlagde voor ons gelukkig wel.

Van Gaal heeft gelet op stand in de poule de wedstrijd tegen Ecuador terecht aangegrepen om te protesteren tegen de schending van de mensenrechten in Qatar. Hij gaf de spelers de opdracht om er een stakingsdag van te maken en bij terugkomst in Nederland zal hij uitvoerig uitleggen dat dit daarom geen ongelukkige wedstrijd was, maar qua uitvoering de beste ooit onder zijn bezielende leiding.

De FIFA-aanstellingen van de arbitrage vallen in de categorie van “we moeten iedereen te vriend houden”. En als je dan iemand, met alle respect, uit Guatemala aanstelt, dan moet je ook niet gek opkijken als deze en zijn metgezellen een glaszuivere penalty voor Iran met bijbehorende rode kaart voor de Waleskeeper over het hoofd zien. Gelukkig greep de VAR nu wel in. Dit was dus een bewuste ongelukkige aanstelling met als geluk bij een ongeluk dat de VAR wel wakker was.

Vanuit DSV-oogpunt gezien zijn wij uiterst ongelukkig geweest met het samenstellen van het team van de gastvoorspellers, want zij zijn kennelijk de echte experts. Zij hebben allemaal veel minder rode kaarten voorspeld dan onze eigen mensen, hebben geen vertrouwen in Duitsland en maar liefst acht van hen heeft Brazilië als wereldkampioen getipt.
We worden gewoon weggespeeld want Suzanne van den Haak is echt Cool als Collina en heeft de leiding met 7 punten gevolgd door Ed Janssen, Jaap Pool, Jaap Uilenberg, het duo Arie Brink en Siemen Mulder en ook Rene Temmink met 6 punten. Geen DSV’er die in de buurt komt vandaar dat wij hebben besloten dat Rene Temmink vanaf nu voor de DSV meedoet dan hebben we tenminste nog één iemand van ons in de top.

Voor onze reporters bij het WK heeft scheidsrechter Valenzuela uit Venezuela een ongelukkige naam: wordt zoiets als “De Venezolaan Valenzuela hanteert vandaag de fluit”, probeert U dat maar eens uit te spreken. Nog een geluk dat hij de fluit hanteert en niet de vuvuzela. Dat zou pas een tongue-twister geweest zijn…

Spelers en officials die de praktijken van Qatar verwerpelijk vinden moeten zich ook ongelukkig voelen. Zij kunnen hun geweten echter simpel afkopen door hun verdiensten aan een goed doel te schenken: maar te vrezen valt dat de portemonnee het weer wint van de moraliteit.

De meest ongelukkige voetballer moeten we toch buiten het WK zoeken en dan ook nog bij de dames. De lulligste zuivere hattrick ooit staat op naam van een 25-jarige Nieuw-Zeelandse voetbalster. Tijdens haar 50e interland (tegen de VS) scoorde Meikayla Moore een loepzuivere hattrick. Helaas voor haar wel alle drie in eigen goal. (Zie hier de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=LZvSibpWg4k)