Op Gibraltar kan geen club degraderen, omdat er maar twaalf clubs zijn op het meest zuidelijke stukje van het Iberisch schiereiland en daar kan je moeilijk twee competities van maken. Er is zelfs nog een dertiende club, de Hound Dogs die te zwak zijn om mee te doen en daarom alleen tegen de beloften van de andere clubs spelen. Wij vragen ons af of er dan gelet op de naam van deze club wel gevoetbald wordt…

Er is slechts één stadion op het eiland waar alle clubs dus spelen. Een voordeel daarvan is dat je nooit uitwedstrijden speelt. Overigens is het voordeel van thuisspelen ook weer niet zó groot, want er kunnen slechts 2.000 toeschouwers in dit stadion. Qua arbitrage zouden Wim Bronsvoort en Bas Nijhuis met zijn tweeën daar de gehele competitie daar fluiten, als er tenminste niet teveel gehakt gaat worden (door de arbiters in dit geval).

In 2013 durfde Gibraltar voor het eerst een interland te spelen. Dat hadden ze misschien beter niet kunnen doen, want hoewel er 195 landen bestaan, slaagt Gibraltar er toch in op de 206e te staan op de wereldranglijst van de FIFA, een prestatie op zich. Toch zal Ronald Koeman de confrontatie met deze voetbaldwerg na afgelopen vrijdag met angst en beven tegemoet zien. Dat is ook wel begrijpelijk, want als er zoveel virusslachtoffers zijn en hij opnieuw gedwongen wordt om Taylor op te stellen dan beginnen we al met 10 tegen 12. Zijn we eindelijk van Corona af, krijgen we weer last van een ander virus. en daar voelt in elk geval een deel van de nationale selectie zich niet helemaal ‘kip-kerrie-lekker’ bij. En vrijwel elke bal op doel ‘NECt’ de anders zo betrouwbare goalie Cillissen…

Het zelfvertrouwen van onze internationals is tot een dieptepunt gezakt na het debacle in Parijs waar zelfs een penalty niet aan de heren voetballers besteed was. De KNVB die van A tot Z wordt beschuldigd van onsportief gedrag had een helder moment en vroeg ons van Boerenverstand om advies.

Wij dachten er eerst aan om alleen Feyenoorders op te stellen, maar met onze ambtenaren lukt het niet om ze in het weekend te naturaliseren. We hebben ook nog even gedacht om het campagne team van BBB op te stellen, maar ook zij konden niet worden ont-Boode; de champagne smaakt hen sinds 14 maart prima.

Daarom maar even naar de scoreborden gekeken en toen werd het duidelijk: wij adviseren geheel Almere City op te stellen, want die zijn in vorm: ze wonnen met 6-0 van RKC en die score overtreffen ze tegen Gibraltar. Een wedstrijd die in Almere ook een passender locatie heeft dan in de Kuip, waar ze gewend zijn om naar echt voetbal te kijken. Fannie BK ziet er reikhalzend naar uit!