Velen hoopten dat Geert Wilders snel zou zijn uitgeteld, maar de teller stopte pas op 37… Dat betekent dat als u met zijn vieren bent, één van u op Wilders heeft gestemd. Ook al zit de stemming er bij de PVV goed in; het wordt nu nog een hele kunst om tot 76 zetels te komen.

Om tellen te leren hoeven de politici niet in de leer bij de scheidsrechters, want die kunnen niet verder tellen dan tot 7. Er is namelijk nog steeds de regel dat de keepers de bal maximaal 6 seconden in de hand mogen houden, voordat ze de bal weer in het spel brengen. Alleen keepers van ploegen die achter staan houden zich aan deze regel, want die willen in hun haast nog een punt redden. Uitzondering hierop was de keeper van Gibraltar die na de oor wassing van Frankrijk er tegen Nederland alles aan deed de schade beperkt te houden en met zijn record ‘bal vasthouden’ de score van Wilders voorspelde….

Voor iedereen die deze spelregel vergeten is:
“Een indirecte vrije trap wordt gegeven als een keeper, in het eigen strafschopgebied een van de volgende overtredingen begaat: Het controleren van de bal met de hand of arm voor meer dan 6 seconden voordat hij hem loslaat.”

De soep wordt nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend. Met andere woorden: na het invoeren van een nieuwe regel, ebt de strakke scheidsrechtershand vanzelf weer weg en wordt er minder goed op de nieuwe regel gelet. Wellicht vindt u het stemmingmakerij, maar wij pleiten toch voor een strakkere naleving van deze regel.

Volgens de regels moeten we namelijk ook aan de rechterkant van de weg op het voetpad lopen. Deze regel wordt onder leiding van Frans Timmermans massaal genegeerd en heeft daarom ook weinig nut. Of zou het ermee te maken hebben dat Frans Groen met buiten de bebouwde kom associeert en loopt hij daarom Links?
Er zijn nog mensen zoals Wilders die wel consequent aan de rechterkant van de weg lopen, maar er is geen enkele scheidsrechter die de 6-secondenregel nog toepast. De regel is bedoeld om de snelheid in het spel te houden en het spel voor de toeschouwers aantrekkelijk te houden, dat is bittere noodzaak.

Wij van Boerenverstand hebben de UEFA en de FIFA daarom een brandbrief geschreven met daarin de oproep deze 6-secondenregel na te leven. Als alternatieve straf voor het overtreden stellen wij voor om een hoekschop te geven i.p.v. een indirecte vrije trap. Scheidsrechters hebben dan meer kans het stadion ongeschonden te verlaten, dan dat ze een indirecte vrije trap geven, waaruit gescoord wordt.

Als tegenprestatie hebben we gevraagd of Gianni Infantino bij ons als kabinetsformateur kan optreden. Ook dat is geen stemmingmakerij: Gelet op zijn mentaliteit is hij een van de weinigen die deze klus zou kunnen klaren. Durft u te tellen hoeveel dagen de formatie anders gaat duren?

PS: Houdt u ons komende InfoBulletin in de gaten. Daarin verschijnt een uitgebreider artikel dat geschreven is n.a.v. de verkiezingscampagne en het slotdebat op NPO1. DSV die politiek en arbitrage verbindt, smakelijk leed-/leesvermaak 😉