Almere City heeft al zeven punten behaald en dat zijn er al meer dan dat sommige pessimisten voorspeld hadden voor het gehele seizoen. De debutant in de eredivisie begon met een ruime thuisnederlaag tegen FC Twente, maar zorgt de laatste weken voor de ene verrassing na de andere. En dat terwijl de echte kenners bij onze scheidsrechtersvereniging Almere het vaakst voorspelden als zijnde de club die het snelste in de wedstrijd een doelpunt tegen zou krijgen.

U kent ons van Boerenverstand om te weten dat wij in dit soort situaties op onderzoek uitgaan en we kwamen al direct uit bij psychologe Annemieke Zijerveld die kennelijk in staat is om de spelers van Almere boven hun kunnen te laten presteren. Is zij zo bijzonder? Welnee, maar ze heeft gewoon het juiste Boerenverstand als ze concludeert dat er bij Ajax gefrustreerd gedrag op de bank is, dat spelers gebroken en onzeker zijn en dat ze heel zwak leiderschap ziet. Maar er is nu iets heel bijzonders aan de hand: door haar uitspraken over Ajax is ze voorlopig op non-actief gezet. Officieel heet het dat ze even een stapje terug doet maar u weet wel hoe dat gaat, in dat soort situaties komt (behalve Louis van Gaal en vroeger Heintje Davids) vrijwel niemand terug.

Almere speelt morgen de wedstrijd uit tegen NEC. Maaike zal ongetwijfeld tegen de spelers hebben gezegd dat als ze op doel schieten bij Cillessen er automatisch een doelpunt volgt en dan zou Almere winnen, maar nu ze op non-actief gesteld is, heeft ze uit wraak contact opgenomen met Rogier Meijer en hem geadviseerd om Jasper niet op te stellen: de spelers van Almere hebben dan geen houvast meer en het zal een eenvoudige 3-0 overwinning voor de thuisclub worden.

En dan krijgt Almere City het deksel op de neus. Toch is de stap van Almere City om haar buitenspel te zetten de enige juiste beslissing, anders zouden wij mannen ook op gebied van voetbalkennis het onderspit gaan delven tegen het zwakke geslacht.