In zijn schaarse vrije tijd fluit Omtzigt wedstrijden van zijn dochter. Als je tieners in bedwang kunt houden, dan kun je ook een wedstrijdje in de keukenkampioendivisie tussen Jong Utrecht en Jong AZ fluiten. Als hij dan geassisteerd wordt door Mona Keijzer en Dilan Yeşilgöz aan de zijlijn en Caroline vd Plas als vierde man fungeert (sorry, zo heet dat nu eenmaal), dan komt het helemaal goed.

Het zou in dat geval niet verstandig zijn van de KNVB om Frans Timmermans als VAR aan te stellen, want de kans is groot dat Caroline na zijn eerste opmerking de stekker er uittrekt, zodat ze de rest van de wedstrijd geen last meer van hem hebben. Frans weet dan wel gelijk zijn plek in de formatie: mond houden of wegwezen!

Om uit te leggen waarom Omtzigt naar PSV zal gaan, moeten we eerst de KK-divisie analyseren. Cambuur, Emmen en Groningen wonnen vorig seizoen alle drie thuis van PSV, maar op dit moment schieten ze nog geen deuk in een pakje boter. Emmen slaagde er zelfs in om thuis van Dordrecht te verliezen met 4-2.

In Breda en Tilburg zijn ze met ieder behaald punt blij en Roda JC verliest zelfs bij Jong Utrecht. MVV wint weliswaar van Jong Ajax, maar dat zegt vrijwel niets, omdat ze in Amsterdam dit jaar verliezen tot kunst verheven hebben. Het beloftenteam heeft dit met 0 uit 4 prima uitgevoerd. In Den Haag is het voetballen van hetzelfde niveau als regeren, dus staat ADO bijna onderaan.

Door dit alles zijn Jong AZ en vooral Jong PSV favoriet voor de titel, maar het probleem is dat zij niet mogen promoveren. Dat wordt een probleem: Hoe ga je een stel jonge honden vertellen dat ze wel moeten voetballen en zich ontwikkelen, maar niet alle wedstrijden mogen winnen? Nederland zou zich internationaal belachelijk maken als er in de Keukenkampioendivisie een ploeg kampioen wordt die niet mag promoveren.

In Eindhoven wordt daarom nu gezocht naar een trainer die aan voorgaande kan voldoen en dan komen wij van Boerenverstand uit bij Pieter Omtzigt die wel aan de verkiezingen meedoet, maar niet de grootste wil worden. Pieter zal moeiteloos in zijn missie slagen en ongetwijfeld stelt hij Frans Timmermans als rechtsbuiten op. Voor zover Frans al voetbalcapaciteiten heeft, liggen die zeker niet op rechts en dus zou dit een passende oplossing zijn. Enige probleem is nu nog een passend shirt te vinden.