Met het WK in Qatar begint ook onze Boerenverstand WK-poule. Deze poule is op uitnodiging: we hebben de grootste kenners van de DSV geselecteerd die het opnemen tegen een zelfde aantal gerenommeerde buitenstaanders, die in de volgende columns zullen worden voorgesteld.

Belangrijkste onderdeel is dat de prijs van 150 euro naar een goed doel gaat, door de winnaar te bepalen. Als er iemand van de DSV wint, dan krijgt de DSV ook het bedrag uitgekeerd en dan is er dus 300 euro te verdelen.

Daar gaan we al direct de fout in, want we hoe het in Qatar werkt, zo gaat het er niet bij ons aan toe. Met andere woorden: bij ons kan er ook een winnares zijn! Om voor ons als mannen in deze niet een al te groot risico te nemen, is het aantal dames wel beperkt tot vier, wij moeten op dit gebied toch wel de baas blijven! Omdat dames in Qatar achtergesteld worden, hebben ze bij ons een streepje voor: ze beginnen met één punt en de heren beginnen op nul. U ziet, de wet op gelijke behandeling is nog vrij ver te zoeken… in Qatar.

De vragen zijn op velerlei gebied: zo is er de vraag of onze Koning naar Qatar gaat. Grote verschillen zijn er in antwoorden op de vraag die de meeste punten oplevert: hoeveel rode kaarten worden er op dit toernooi uitgedeeld? Onze Derya verwacht overwerk voor de arbitrage met 33 rode kaarten terwijl er ook deelnemers zijn die maar 4 of 5 veldverwijderingen verwachten.

De eerste vijf punten heeft iedereen al laten liggen: we hadden op elk formulier bewust een vraag overgeslagen en wie dat had opgemerkt had die punten binnengehaald, maar hierop was niemand alert! Daarom hebben we nu de stand dat alle vier deelnemende dames waaronder miss Friesland (jazeker!) gedeeld met 1 punt bovenaan staan.

Een vraag: Er haalt geen enkel niet-Europees of Zuid-Amerikaans land de halve finale, juist of onjuist? Dit was een taalgrapje van onze kant, want: Wat moest je nu invullen als je dacht dat alleen Zuid-Amerikaanse en Europese landen de halve finale halen?

Verder zijn er vragen over de eerste ronde: Wat wordt de ruststand bij Nederland – Senegal, hoeveel doelpunten scoort Engeland tegen Iran en of Qatar nog een doelpunt scoort.
Wij van Boerenverstand doen niet mee (wat voor de DSV gunstig uitpakt gelet op ons verleden) en we fungeren als VAR.
Onze eerste beslissing is meteen een belangrijke voor de poule. Gelet op de serieuze omkopingsgeruchten tellen eventuele doelpunten die Qatar tegen Equador scoort niet mee! Een eigen doelpunt van Qatar telt wel als doelpunt, want dat zal geen speler van dit elftal in zijn hoofd halen want dan bestaat de kans dat ie zijn hoofd verliest…

Wij komen snel met een volgende update … ondertussen kunnen de deelnemers al vast nadenken aan welk goed doel ze de prijs gaan schenken. We wensen iedereen een aangenaam, aantrekkelijk en eerlijk WK toe. Of dat ijdele hoop is, zal de komende weken blijken.