Gibraltar ligt op een kleine rots heeft vele mooie bezienswaardigheden en een prachtig uitzichtpunt Europa Point. De verdediging van het nationale voetbal team is niet bepaald een rots in de branding, want ze kreeg er tegen de Fransen maar liefst veertien om de oren. Dat ligt niet aan de Zuid-Europeanen, maar aan Boerenverstand. “Hoe zit dat dan?” zult u zich afvragen.

In ons vorig artikel schreven over de vele te hoge uitslagen bij de dames. Toen we het artikel geplaatst hadden, bedachten we ons dat een heel grote uitslag bij de heren ook zou afleiden van de absurde scores bij de dames. Wij hebben de UEFA daarom geadviseerd om net zo’n uitslag te regelen en zoals dat hoort, werd ons advies direct opgevolgd.

De voetballers van Gibraltar werd een vakantie naar IJsland beloofd als het op de rots te warm wordt en dat is het daar al snel. Dat ze zin hadden in een dergelijke vakantie bleek tegen Frankrijk al snel. Binnen vijf minuten hadden al twee spelers hun eerste interlandgoal ooit gescoord, maar dan wel in eigen doel en in de 18e minuut nam Santos alvast een vakantiedag op, want hij kreeg rood. Eerder was hij een van de twee die toevallig al eerder in eigen doel schoot.Toen het bij de rust al 7-0 stond, was de UEFA wat in paniek, want 20-0 is natuurlijk ook weer niet goed voor het voetbal. Het werd uiteindelijk 14-0 en dat net na een dag dat wij een 9-0 uitslag bij de dames als zijnde belachelijk beschreven.

Om het aanzien van het mannenvoetbal te redden, hebben we gezocht naar een nog hogere uitslag bij de dames. “Zoekt en gij zult vinden” en warempel wij vonden een uitslag van 17-0 bij de interland tussen Noorwegen (toen olympisch kampioen) tegen Slowakije dat zijn eerste (dames) interland speelde. De kalender schreef 1995. De Nederlandse arbitrage had het er maar lastig mee, want de coach van Slowakije was na afloop woedend op de arbitrage want zij had bij 7-0 verzuimd om aan Slowakije een strafschop te geven. Van het arbitrale trio had er een 8+8 doelpunten genoteerd, de tweede 8+9 en de derde 9+8, dus dat maakte het er niet eenvoudiger op. Er is toen maar gekozen voor de gulden middenweg en zo kwamen ze op 17-0 uit.

U zult dit waarschijnlijk moeilijk kunnen geloven, maar u kunt het ze navragen: Hans V, Regina B en een van de vele Mulders. Om de betrokkenen niet alsnog met problemen op te zadelen, hebben we niet de volledige namen vermeld. Met deze rekencapaciteiten is het maar goed dat geen van drieën het onderwijs is ingegaan.