Er worden heel veel flauwe grappen over Ajax gemaakt, wij van Boerenverstand doen daar uiteraard niet aan mee, wij leven mee met de Amsterdammers en richten ons liever op positieve zaken.

Onze eigen Eagles doen het onder leiding van trainer Rene Hake geweldig. In Utrecht baalt eigenaar Frans van Seumeren er al van dat hij René vroegtijdig de laan uit heeft gestuurd. De Eagles staan zesde en dan moeten we bedenken dat ze de bovenste drie al hebben gehad en  dat ze tegen de staartploegen RKC, Ajax en FC Utrecht nog makkelijke punten kunnen pakken dus een verdere stijging op de ranglijst ligt in de lijn der verwachtingen.

In Arnhem zijn de supporters weer voor een jaar tevreden want hun Vitesse heeft in het hol van de leeuw in Nijmegen gewonnen. Financieel gaat het heel wat minder met de Arnhemmers, ook voor velen binnen Vitesse is het onduidelijk wie nu de eigenaar is. Er schijnt een Amerikaanse nieuwe eigenaar te komen maar de Russische invloed is er nog steeds. De ING dreigt nu zelfs om de bankrekeningen te blokkeren en het schijnt dat een eredivisieclub uit Amsterdam faillissement wil aanvragen, onduidelijk is of daar financiële belangen achter zitten of dat men daar de competitie liever met 17 clubs wil uitspelen waardoor er maar één rechtstreekse degradant zal zijn.

In Utrecht zijn de problemen nog veel groter dan in Arnhem. Want bij een eventuele degradatie van het eerste elftal degradeert ook Jong FC Utrecht. Een onderling treffen kan natuurlijk niet, hoewel dat wel als voordeel zou hebben dat trainers als Sjors Ultee ook eens een keer een wedstrijd kunnen winnen. We hebben nog gebeld met Ron Jans om hem een hart onder de riem te steken. Want wij zouden Boerenverstand niet zijn als we niet een verrassende prijsvraag zouden hebben. U moest voorspellen welke eredivisie club het snelste een doelpunt tegen zou krijgen en wie het snelste een doelpunt zou scoren. En Ron was verheugd toen hij hoorde dat hij ergens bovenaan staat: Utrecht heeft na 4 minuten en zestien seconden in Almelo gescoord en zijn daarmee koploper. Dat was bijna door FC Twente tegen Ajax verbeterd toen ze binnen de 90 seconden een enorme kans kregen.

Ron vertelede dat hij onder enorme druk staat: de supporters eisen een overwinning in de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax maar van burgermeester Sharon Dijksma moet hij zorgen dat er verloren wordt. Zij is bang dat bij een overwinning op Ajax haar collega Halsema zal proberen om de bijnaam “Domstad” officieel over te nemen van Utrecht.