Het was weer een gezellig samenzijn op zaterdagmorgen 24 november 2018 met 13 kinderen, ouders en grootouders. En uiteraard nog wat kleinere broertjes en zusjes die ook waren meegekomen. Konden ze vast wennen aan de sfeer en de drukte tijdens zo een Sinterklaasochtend.

Klokslag tien uur kwamen er twee Zwarte Pieten binnen om de komst van Sinterklaas aan te kondigen. Dit was wel noodzakelijk. Want de oude baas moest voor zijn binnenkomst, heel plotseling nog even naar het toilet. De beide Zwarte Pieten met de handen in het haar. Want ja, hoe krijgen wat klusje geklaard?

Eerst buiten het gebouw nog even rond gekeken of daar in de buurt misschien nog een noodvoorziening te bespeuren viel. Maar, nee hoor. Dan toch maar snel naar binnen en de kinderen maar even af te laten leiden door de Zwarte Pieten.

Het angstzweet brak de Sint in de tussentijd uit. Zou dat allemaal wel goed gaan in zo’n klein kamertje bij de DSVenO?

Maar ja, hoor. Met enige lenigheid en de jurk opgehouden en met hulp bij het vastbinden van zijn bretels door Rob van Zuuk, kon de Sint opgelucht zijn entree maken bij de DSVenO.

Daar wachtte hem een warm welkom in een schitterend versiert clubhuis. Een stoel die al klaar stond naast de kachel en een bank om de kinderen op te laten zitten en een tafel vol mat cadeaus voor de kinderen.

Bij binnenkomst werd de Sint en zijn twee Zwarte Pieten door de voorzitter van de DSVenO, dhr. Ron Sotthewes, welkom geheten en kon er na de plichtplegingen door de Sint al ras daarna worden begonnen om het grote boek tot zich te nemen en de eerste kinderen bij zich te roepen.

De Sint had zoveel mogelijk tijd uitgetrokken om alle kinderen bij zich te halen en met hun een praatje te maken. Daarnaar kregen de kinderen van Zwarte Piet hun cadeau, chocoladeletter en speculaaspop en konden ze terug naar hun plaats en dan maar wachten met uitpakken totdat ieder kind zijn cadeau had ontvangen.

Gelukkig bleek uit de reacties van de kinderen dat ook dit jaar de ontvangen cadeaus door de kinderen bij hen in de smaak vielen en was er bij een enkel kind enthousiast te horen “Dit wou ik zo graag hebben” en “Oh, kijk eens wat mooi”.

Aan het eind van de ochtend hadden de voorzitter en de Sint een woord van dank gericht aan de sponsor Rob van Zuuk Tegewerken en aan Gerard Harmelink, voor zijn bijdrage middels het verzorgen van de wekelijkse lottogetallen, die daarmee eveneens een belangrijke financiële bijdrage levert aan de kosten voor dit evenement.

Rest ons alleen nog Sinterklaas, de Zwarte Pieten, Corrie Duchatteau, Ans en Rob van Zutphen hartelijk te bedanken voor de ondersteuning.

Tekst: G. Duchatteau

Foto’s A. IJsendorn