Zaterdag  9 juni 2018 was het dan weer zover. Na 5 jaar afwezigheid mochten we weer eindelijk naar de landelijke finale spelregels in Eindhoven. We konden deze keer in  1 auto met het team bestaande uit  Alexander Ijsendorn, Han Marsman ,Sezgin Degirmenci en Gerard Harmelink  als coach. Het voordeel hier van is wel(!) dat je elkaar niet kwijt raakt. We waren dan ook vrij snel in Eindhoven bij het clubhuis van de scheidsrechter vereniging met de mooie naam:  “de Stip”. Hier werden we prima ontvangen. Nadat alle teams er waren kon de wedstrijd om 10.45 uur beginnen.

Na de eerste ronde lees vragen bleek ook dat titel verdediger Rotterdam dit jaar weer een zeer sterk team had. De tweede ronde mondeling vragen was van een zeer pittig niveau. Van alle deelnemers had maar 1 persoon de volle 16 punten gehaald. In de middag pauze stonden we op een vijfde plaats van de 8 deelnemers met nog zeker de mogelijkheid om een paar plaatsjes te winnen. Hierin waren nog niet de ronde met schriftelijke vragen meegenomen. Dus vol goede moed begonnen we aan de tweede helft . De beroemde beeldvragen kwamen ook aan de buurt. En ja (!) zoals altijd waren de meningen over een aantal situatie zeer verdeeld. Want wat zie jij en wat hebben de makers van het  genomen fragment  hiervan gemaakt.  Hierna volgde er nog een ronde leesvragen waar in goed werd gescoord. Het bleek helaas dat we nog een plaatsje waren gezakt.

In de derde helft( ja bij voetbal is het dan aan het bier!) moesten we dan nog vol aan de bak om het verloren terrein goed te maken.  Bij de quiz vragen probeerde het team er het maximale  uit te halen. Het ging goed, maar de teams boven ons lieten helaas ook geen steekjes vallen waardoor we uiteindelijk op de zesde plaats eindigden. Wij willen Rotterdam feliciteren met  hun eerste plaats en ook persoonlijk winnaar Franklin Berg van Rotterdam die naar een barrage vraag won. (Zie hier onder de voledige einduitslag). Pas in de vierde helft mochten ook wij dan eindelijk aan een ons verdiend biertje beginnen.

Ondanks de zesde plaats kunnen we als spelregel team terug kijken op een geslaagde dag en seizoen. En weten we wat er aan moeten doen om volgen jaar nog beter te scoren op de landelijke finale. Maar voor we zover zijn moeten we ook nog maar de finale district Oost winnen.

 

 

 

Uitslag:

1 Rotterdam                            380 punt.

2 Venlo                                    368 punt.  

3 Den Bosch                             341 punt.

4 Schagen/ Den Helder            339 punt.

5 Drachten                               322 punt.

6 Deventer                              321 punt.

7 Eindhoven                            282 punt.

8 Gouda                                   217 punt.

 

Persoonlijk winnaar  Franklin Berg Rotterdam  127 punt