verslag: Sezgin Degirmenci.

foto’s: Hans Noortman.

Op 5 januari jl. organiseerde de scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o het Districtstoernooi Zaalvoetbal van COVS Oost. Zoals gebruikelijk hadden we ons voor dit toernooi ingeschreven, want we wilden de titel van vorig jaar prolongeren.

In november 2018 werden totaal negentien spelers benaderd voor de voorlopige selectie en uiteindelijk zijn we met negen spelers naar Kampen afgereisd. Opvallende naam was Martijn Vos. Martijn heeft in enkele veldvoetbaltoernooien zijn kunstjes laten zien maar we waren wel benieuwd met zijn debuut in het zaalvoetbal.

Selectie

Spelers: Eric Noortman, Illian Groothuismink, Jeffrey van Welsen, Marcel van Schalkwijk, Mark Pelgrom, Marnix Mulder, Martijn Vos, Milan Rouwenhorst en Stan Smit

Technische staf: Sezgin Degirmenci (coach), Ronny Mulder (teammanager), Jan Hennink (materiaal), Henk Borkent (verzorger) en Hans Noortman (fotografie).

Teambuilding

Het team werd om 7:30 uur bij DSV uitstekend ontvangen door Gerard Harmelink met koffie en thee. Hij heeft alle materiaal (kleding, drankjes, wisselbekers, etc.) keurig klaargezet. Het was een mooi moment voor ons om in alle rust voor te bereiden op de wedstrijden. Op deze wijze wordt weer aangetoond dat teambelang essentieel is voor onze vereniging. Bij iedereen straalde de vrolijkheid en het plezier ervan af, dit was een teken dat iedereen er zin in had om er samen een plezierige dag van te maken.

Wedstrijden

De openingswedstrijd was de finale wedstrijd van vorig jaar. De tegenstander was Zwolle.We kwamen op een ongelukkige wijze op achterstand, maar deze werd snel omgezet in 3-1 overwinning door de treffers van Marnix en Milan 2x. Achteraf was dit de mooiste wedstrijd met uitstekende combinatie voetbal met veel bijval van de tribune.

De tweede wedstrijd werd gewonnen tegen Doetinchem II met 2-0. Doelpunten 1-0 Mark en 2-0 Eric. De derde wedstrijd was tegen Arnhem. Dit is altijd een lastige tegenstander, maar ook deze werd door ons gewonnen met 3-1. 1-0 Illian, 2-0 Stan 3-1 Eric. De vierde en laatste in de poulewedstrijd was tegen Enschede. Het enige gelijkspel voor ons, de wedstrijd eindigde in 1-1 door Martijn.

Als groepswinnaar konden we eerst de welverdiende lunch nuttigen en na de pauze stond de halve finalewedstrijd tegen Apeldoorn op het progamma. Deze wedstrijd werd ook in winst omgezet. Apeldoorn werd verslagen met 3-1 door de treffers van Marnix 1-0, Illian 2-0 en Eric 3-1. Na deze wedstrijd begon de andere halve finale tussen Enschede en Doetinchem I. Met de hele team konden we onze mogelijke tegenstanders observeren zodat we de tactiek konden aanpassen.

Door de vroege twee treffers van Millan en Mark was de buit snel binnen in de finale. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk en DSV pakt voor de tweede keer op rij de titel na een 3-0 zege in de finale op Doetinchem I.

Kampioen 2019

De selectie en de technische staf van de kersverse kampioen heeft het toernooi afgesloten met een slot etentje bij Ayf op de Brink. De datum van de huldiging moet nog nader bepaald worden.

Geplaatst voor NK 2019 en 2020

Omdat DSV dit jaar de winnaar is van dit toernooi mag een jaar later als vertegenwoordiger van COVS District Oost deelnemen aan het NK Zaalvoetbal van COVS Nederland, dat in januari 2020 gehouden wordt. Maar eerst volgt nog het NK 2019 in Den Helder op 19 januari, waar we ook aan deelnemen.

Meer over de standen en uitslagen is te lezen op de website op de COVS Zwolle. Klik hier