Klik op doorgaan om de quiz te beginnen!

Een speler van team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de keeper een overtreding. Hij komt voordat de bal gespeeld is van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal het doel ingaat?

De scheidsrechter geeft het beginsignaal voor de wedstrijd. Voordat de bal getrapt is spuugt een speler naar zijn tegenstander zonder hem te raken. De scheidsrechter ziet dit. Wat zal hij beslissen?

De keeper mag een doelschop nemen. Omdat hij dit snel wil doen werpt hij de bal vanuit zijn handen op de grond en als deze nog rolt, maar nog wel binnen het doelgebied is, trapt hij de bal correct het spel in. Mag dat?
Tijdens een hoge voorzet ziet een verdediger, die de bal wil koppen, dat hij er waarschijnlijk niet bij kan en steunt op een teamgenoot om de bal vervolgens naast het doel te koppen. Hij doet dat in zijn strafschopgebied en onderbreekt daardoor een veelbelovende aanval van de tegenpartij. Wat zal de scheidsrechter moeten doen?
Tijdens een hoge voorzet ziet een verdediger, die de bal wil koppen, dat hij er waarschijnlijk niet bij kan en steunt, in het doelgebied, op een teamgenoot om de bal vervolgens naast het doel te koppen en voorkomt zodoende dat er gescoord wordt. Wat zal de scheidsrechter moeten doen?
Een wisselspeler staat aan de zijlijn klaar om in te vallen. Vanuit die positie maakt hij aanmerkingen op de leiding van de scheidsrechter, omdat die niet voor een vermeende overtreding heeft gefloten. De scheidsrechter hoort dit en onderbreekt het spel. Hij toont de wisselspeler de gele kaart. Hoe wordt het spel nu hervat?
Bij een amateurwedstrijd komt de trainer het veld in en probeert een speler van de tegenpartij te schoppen. Hij mist echter en raakt de speler dus niet. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen?

Een speler van team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de keeper een overtreding. Hij komt voordat de bal gespeeld is van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal gestopt wordt door de keeper?

Een middenvelder bevindt zich voor een blessurebehandeling buiten het speelveld nabij de dug-out. Vanuit daar beledigt hij een tegenstander, die binnen het speelveld loopt, op grove wijze, omdat die speler hem de blessure heeft bezorgd. De scheidsrechter hoort dit en onderbreekt het spel. Hij toont de middenvelder de rode kaart. Hoe wordt het spel nu hervat?
Een verdediger brengt buiten het strafschopgebied een aanvaller ten val en ontneemt hem daardoor een duidelijke scoringskans. De scheidsrechter past echter de voordeelregel toe, omdat de bal bij een medespeler komt die in een uitstekende positie komt om te scoren. Hij mist echter, want vlak voordat hij de bal in het lege doel kan schieten struikelt hij over zijn eigen benen. Wat beslist de scheidsrechter?

Dit is het einde van de quiz. Bedankt voor het invullen.