Klik op doorgaan om de quiz te beginnen!

. Een speler legt de bal op de strafschopstip omdat er een strafschop genomen mag worden. De scheidsrechter geeft een fluitsignaal als teken dat de strafschop genomen mag worden. De speler die de bal had neergelegd loopt langzaam achteruit alsof hij een aanloop wil gaan nemen en stelt zich op buiten het strafschopgebied. Plotseling loopt een medespeler van hem het strafschopgebied in en schiet de bal in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

Een speler gooit een inworp hard in de richting het doel van de tegenstander. Zijn medespeler, die in buitenspelpositie staat, stapt zo over de bal heen dat hij de doelverdediger op het verkeerde been zet en de bal rolt zo het doel in. Wat beslist de scheidsrechter?

Een speler die een duidelijke scoringskans heeft, wordt lichtjes aangetikt door de laatste verdediger. De scheidsrechter past de voordeelregel toe. Wat is de persoonlijke straf voor de overtreder bij de eerstvolgende keer dat het spel is onderbroken?

De doelverdediger van partij A en één van zijn verdedigers hebben tijdens het spel ruzie. Plotseling gooit de doelverdediger, staande in zijn strafschopgebied, de bal tegen het hoofd van de verdediger die er buiten staat, maar binnen het speelveld. De scheidsrechter toont de doelverdediger een rode kaart. Hoe wordt het spel hervat?

Hoe wordt het spel hervat als het spel onderbroken is voor onsportief gedrag ten opzichte van de scheidsrechter binnen het speelveld?

Een directe vrije schop even buiten het strafschopgebied, in het voordeel van de verdedigende partij, wordt teruggespeeld op de doelverdediger. De scheidsrechter staat in de baan van het schot waardoor de bal van richting verandert en in het doel verdwijnt. Niemand anders raakte de bal. Wat beslist de scheidsrechter?

Op slag van rust wordt er gescoord. De scheidsrechter kent het doelpunt toe en fluit onmiddellijk af voor de rust. In de gang van de kleedkamers wordt de scheidsrechter er door de assistent-scheidsrechter op geattendeerd dat het doelpunt door de aanvaller opzettelijk met de hand is gescoord. Wat moet de scheidsrechter doen als hij het advies van de assistent-scheidsrechter honoreert?

Een bekerwedstrijd moet worden verlengd met een strafschoppenserie. Wat bepalen de regels omtrent de eerste toss?

In het strafschopgebied van de tegenpartij staat een aanvaller op het moment van spelen in buitenspelpositie en beïnvloedt het spel als hij vervolgens een duel aangaat met de verdediger. De aanvaller wil de bal koppen, maar dit wordt vervolgens verhinderd doordat zijn tegenstander een overtreding begaat door hem vast te houden. Hoe moet de scheidsrechter nu handelen?

De scheidsrechter geeft het beginsignaal voor de wedstrijd. Voordat de bal getrapt is spuugt een speler naar zijn tegenstander zonder hem te raken. De scheidsrechter ziet dit. Wat zal hij beslissen?


Dit is het einde van de quiz. Bedankt voor het invullen.