Verslag en foto’s: de technische commissie

Zaaalvoetbaltoernooi District Oost 2020 

Op zaterdag 4 januari had Gerard Harmelink weer lekkere koffie gezet. Het kon vandaag niet meer verkeerd gaan. Met een topploeg vertrokken we richting Kampen en onze 1e wedstrijd was tegen Apeldoorn, die met 1-0 gewonnen werd. Ook de 2e en 3e wedstrijd werd gewonnen. De 4e werd een gelijkspel en we waren poulewinnaar.

We mochten aantreden tegen Nijmegen en ook deze wedstrijd werd met overtuiging 4-0 gewonnen. We mochten vervolgens wederom tegen Apeldoorn, kansen op de paal, lat en een prima doelverdediger die de 0 hield. Toch was Apeldoorn effectiever, 1 uitbraak en 1 doelpunt met als einduitslag 1-0 voor Apeldoorn.

De troostfinale om de 3e en 4e plaats tegen Winterswijk werd overtuigend gewonnen en de 3e plek was een feit. Wij kunnen als DSV terug kijken op een uitstekend verlopen toernooi. Binnen het team en daarbuiten had iedereen respect voor elkaar.

NK zaalvoetbaltoernooi COVS 2020

Op 18 januari organiseerde de scheidsrechtersvereniging Venlo e.o het NK 2020 Zaalvoetbal van COVS in Panningen. Voor dit toernooi hadden we ons gekwalificeerd in Kampen vorig jaar.

I.v.m. vele afmeldingen op laatste moment was het nog niet zeker of een team konden samenstellen. Door de medewerking van enkele welwillende leden hebben we toch deel kunnen nemen aan dit prachtige toernooi.

Selectie

Spelers: Marcel van Schalkwijk, Marnix Mulder, Milan Rouwenhorst, Alexander IJsendorn, Jan Olijslager Robbert Jan Meijer, Robbert Karkdijk en Tim Scholten.

Technische staf: Sezgin Degirmenci (trainer/coach), Jan Hennink (materiaal).

Teambuilding/materiaal

Het team werd om 8:00 uur bij DSV uitstekend ontvangen door Ge Duchateau met koffie en thee. De lekkere koekjes die Jan had meegenomen was een verwennerij voor de boys. Clubhuis was feestelijk aangekleed maar bleek niet voor ons te zijn, maar voor een andere activiteit op een latere tijdstip. Gerard Harmelink heeft  zoals altijd alle materiaal (kleding, drankjes, wisselbekers, etc.) keurig klaargezet.  Onze slogan “samen staan we sterk” is op deze vroege ochtend weer bewezen.

Wedstrijden

De openingswedstrijd tegen Zeeuws Vlaanderen werd met 2-1 gewonnen door de mooie doelpunten van de kersverse aanvoerder Milan. Tweede wedstrijd tegen Drachten begon moeizaam. Na 0-1 achterstand werd ook deze spannende wedstrijd gewonnen door de doelpunten van de in top vorm verkerende Milan 2x en Jan. De laatste opponent in de poule was tegen de winnaar van vorige jaar, namelijk Venlo. Ook hier kwamen we eerst op achterstand. De spelers bleven kalm, de bal tempo ging hoger en waren zeer effectief bij de aanvallen. De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong door de doelpunten van Jan en de debutant Alexander. De laatste doelpuntenmaker wilde onmiddellijk op de bank zitten door een welverdiende publiekswissel. De voorsprong konden we niet lang vasthouden waardoor Venlo de gelijkmaker heeft gescoord. Met deze twee overwinningen en een gelijkspel zijn we poulewinnaar geworden.

Kruisfinales

Na de lunch werd de kwartfinale wedstrijd gespeeld tegen nummer twee uit de andere poule Boxmeer Cuijk. Deze wedstrijd werd met 8-3 verloren. Doelpuntenmakers waren Robbert Jan, Milan en Marnix.

Door deze nederlaag moest ook nog gestreden worden voor de 3e/4e plaats. Ook de laatste wedstrijd werd met ruime cijfers verloren van Alkmaar, 8-2. Beide doelpunten werden gescoord door Jan.

Met dit resultaat zijn we 4e op de NK geworden en dat mag zeker als succes genoemd worden. Milan heeft het bekende Limburgse vlaai in ontvangst mogen nemen. Deze werd terplekke genuttigd voor de lange terugreis naar Deventer.