Donderdag 27 februari bij de Deventer Scheidsrechtersvereniging de handbaltop van Nederland !

Tonnie Lubbers uit Heeten

Hij fluit al sinds 1975 als handbalscheidsrechter, hij begon als solo scheidsrechter en vond uiteindelijk in 1989 zijn koppelmaatje in Henny Schrijver. Beide heren zijn nu 64 jaar en Tonnie is al meer dan 45 jaar actief in de handbalwereld! 

Samen hebben ze al meer dan 30 jaar gefloten en gaan deze ervaringen delen in een presentatie over het wel en wee in de wereld van de handbalscheidsrechter bij onze DSV.

In 1989 begonnen ze te fluiten op afdelingsniveau waarna ze vervolgens elk twee jaar doorschoven van het C niveau in 1991 tot in 1997 uiteindelijk het hoogste A niveau te hebben bereikt, de 1e en Eredivisie voor dames en heren in Nederland. Samen kijken ze terug op zeer veel mooie wedstrijden, tv wedstrijden, landelijke klassiekers bij de heren met duizenden mensen op de tribunes. Maar ook de supercups en de oefeninterlands bij de dames. 

Tonnie deed meer dan alleen fluiten:

Hij was trainer bij diverse Sallandse handbal verenigingen en zat regelmatig aan de wedstrijdtafel als secretaris/tijdwaarnemer. Ook zijn maatje Henny Schrijver deed dit o.a. bij het EK in 1998.

Ook zijn nevenactiviteiten bleven niet onopgemerkt in de handbalwereld, hier was hij vertegenwoordigd in de diverse commissies zoals het ASPC, LTC en het CVB tot aan 2019.

Daarnaast was zijn passie en gave het opleiden van de jeugd, met toenmalig bondscoach Ton van Linder gaf hij meer dan 9 jaar vorm tijdens dit project voor de jonge scheidsrechter. (JSP)
Verder was hij 6 jaar docent opleiding voor solisten en koppels en deed ook de begeleiding tijdens internationale toernooien voor de jeugd.

Mooi om samen met deze heren, die hun sporen meer dan verdiend hebben in deze sport, eens als voetbalscheidsrechters te kijken naar hun ervaringen als scheidsrechter en opleider in een andere wereld dan voetbal alleen.