Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.
Deze week is het de beurt aan Stan Smit.

Wie ben je?
Stan Smit

Hoe gaat het op dit moment met je?
Opzich gaat het goed. Het is een beetje een vreemde periode, maar gelukkig zijn de mensen om mij heen en ikzelf allemaal corona-vrij gebleven. Het schooljaar komt ook langzaam ten einde en we gaan dan helaas ook een rustige zomer tegemoet.

Wat is er voor je veranderd op persoonlijk vlak, maar ook op het gebied van werk/studie?
De laatste ‘normale’ clubavond voordat de corona-maatregelen er voor zorgden dat alle activiteiten bij de DSV stil kwamen te liggen, kan ik me nog goed herrineren. Het was die avond waarop de scholen bezig waren om te kijken of ze de volgende ochtend de deuren nog wel konden openen. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn en die avond kreeg ik dus ook bericht dat ik de volgende ochtend niet meer naar school hoefde te komen.

Dit betekende voor mij dat ik ineens veel meer tijd had om te kunnen werken. De plaatselijke supermarkt, waar ik werkzaam ben, kreeg het superdruk doordat veel mensen ineens begonnen te hamsteren. Zo veel lege vakken in de winkel heb ik nog nooit gezien, zelfs niet met kerst. Het enige voordeel voor mij was dat ik dus mooi extra veel uren kon maken.

School ging uiteindelijk online verder. Tentamens werden omgezet in opdrachten en op die manier kon ik gelukkig alle vakken afsluiten. Ondanks dat ik zelf prima op deze manier kan studeren, hoop ik toch dat ik aankomend schooljaar gewoon fysieke lessen heb. Dan ga ik namelijk beginnen met een minor, waardoor ik op een andere school terecht kom en dus ook nieuwe mensen ga leren kennen. Naar mijn mening werkt dat fysiek toch beter dan via een MS Teams omgeving.

Echter mis ik het fluiten wel echt het allermeest. Alhoewel ik het seizoen achteraf met een mooie derby af heb kunnen sluiten, weet ik ook dat er juist in deze periode nog heel veel mooie wedstrijden aan zouden komen. Ondanks dat ik het er mee eens ben dat het voetballen wel veilig moet kunnen, kan ik echt niet wachten totdat we weer mogen beginnen.

Wil je verder nog iets zeggen?
Hopelijk kunnen we snel weer terug naar hoe het altijd was. Gedurende deze corona-periode heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat ik het persoonlijke contact met de mensen bij de DSV erg mis. Hiermee bedoel ik gewoon lekker iedere donderdagavond trainen bij de DSV en daarna een praatje maken met elkaar.

Tot slot hoop ik dat iedereen gezond blijft en dat we in augustus/september allemaal weer op het veld zullen staan om de wedstrijden in goede banen te leiden!