Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.

Wie ben je?
Ronny Mulder

Hoe gaat het op dit moment met je?

Met mij en mijn familie gaat het, naar Corona omstandigheden, goed. Ik kan mijn moeder, die in het Deventer St. Jurrien verpleeghuis zit, niet persoonlijk bezoeken i.v.m. mogelijk infectiegevaar, maar achter het glas en per telefoon in de aangrenzende tuin is er toch ‘contact’.  Bij mijn schoonmoeder en de rest van de familie kan ik, met inachtneming van de anderhalve meter of zelfs meer, nog steeds op bezoek. Maar ik beperk dit uiteraard tot zo min mogelijk.

Wat is er veranderd sinds de maatregelen zijn ingesteld vanuit de overheid? Dit kan persoonlijk, maar ook werkgerelateerd zijn.
Sinds de uitbraak van het virus heeft mijn werkgever, zoals bij jullie bekend de NS, besloten dat ik  ‘thuis’ moet/mag werken.  Het lijkt allemaal zo mooi vanuit huis werken, maar als je zoals ik gewend om met reizigers om te gaan en veel verbaal contact en informatie verstrekkend bezig te zijn op de stations van Apeldoorn tot en met Enschede en dus veel met mijn collega’s spreek dan valt het na enkele weken wel tegen.Ik heb nu veel telefonisch contact met mijn collega’s op de diverse stations tijdens mijn dienst maar het valt in het niet bij echt persoonlijk contact.  Vanaf waarschijnlijk 1 juni mag ik hopelijk weer mijzelf op de werkplek vertonen en zal dan hierbij een mondkapje moeten dragen.

Ik hoop dan wel op en NS blauw kapje! 😉

Wat mis je, door de maatregelen, het meeste wat je kan doen?
Natuurlijk mis ik het fluiten in de zaal en op het veld, de donderdagavond bij de DSV en het ongeplande café bezoek bij het Hof van Colmschate. Ik ga ervanuit dat wij toch over een niet al te lange tijd dit weer kunnen doen.  Gelukkig kan ik mijn overtollige energie nog goed kwijt bij mijn andere hobby: het fietsen bij de Zwaluwen.  Maar het belangrijkste vind ik nog dat wij met zijn allen gezond blijven. Het is nu nog ff doorbijten maar samen staan we sterk!   #staystrong  # stayhealthy