Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk in beperkte mate, of thuis als nieuwe werkplek. Maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht door ons als jeudleden, Graag proberen we jullie op deze manier op de hoogte te houden hoe het gaat met onze leden van de DSV, en wat ze bezighoudt.
Deze rubriek trappen we af met onze voorzitter, Peter Stolk. Elke week zal er een ander DSV-lid aan het woord komen.

Wie ben je?
Mijn naam is Peter Stolk.

Hoe gaat het op dit moment met je?
Dat is een vraag met twee gedachten. Ja, eigenlijk gezien alles wat er speelt in ons landje en met de mensen, met mij wel goed ! Ik ben gezond, en mijn eigen familie voor nu ook. We zijn voorzichtig met onze ouders en schoonouders en trachten hier voorzichtig mee om te gaan en hun uit de wind te houden daar waar mogelijk.

Wat is er veranderd sinds de maatregelen zijn ingesteld vanuit de overheid? Dit kan persoonlijk, maar ook werkgerelateerd zijn.
Persoonlijk kan ik er kort in zijn, met mij zijn er nog vele anderen. Het werk ligt gevoeliger, we doen dingen van huis uit of helemaal niet. Kinderen niet naar school, digitaal onderwijs en naarmate we langer bij elkaar op de lip zitten, verandert soms de thuissituatie. Soms positief, we worden ineens creatief en moeders tovert ineens allerlei wensenlijstjes uit de kast voor de meest mooie klusjes. Soms worden de lontjes korter en moeten we elkaar willen blijven begrijpen en waarderen.

Met de DSV natuurlijk een stuk minder, maar dat is nu even ondergeschikt helaas. Ja alle voetbal ligt er uit, onze grote hobby en passie ligt stil en we kunnen niet meer doen wat we zo graag doen. En wanneer we eventueel weer een beetje opgang gaan komen is nog lang niet zeker. Voor mij als voorzitter van onze mooie vereniging doet me dat zeer. Geen clubavonden, wat betekent het financieel, geen socialisering met de ouderen en de jeugd. Geen activiteiten en geen doorgang in de projecten van ons bestuursbeleid voor 2020. Met name in de ontwikkeling en het begeleiden van onze jeugd staan we nu even stil en dat doet me pijn.

Wat mis je, door de maatregelen, het meeste wat je kan doen?
Ja eigenlijk heb ik dat hiervoor al een beetje verklapt. De sport, de voetbal in zijn algemeen is wel een heel groot gemis. Je ziet nu pas hoeveel tijd, energie en passie er in deze uit de hand gelopen hobby ging zitten.

Maar goed als je zo om je heen kijkt moeten we ons ook realiseren dat de gevolgen veel verder reiken. De voetbal is slechts een druppel… en ja alles in perspectief maar toch.
Laten we vooral onze ogen goed de kost geven en helpen daar waar mogelijk!

Hopelijk blijft iedereen gezond, zelf en de naasten. Tot gauw #Staystrong #Stayhealthy