Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.
Vorige week heeft Peter Stolk deze rubriek afgetrapt en dit keer is Martijn de Leest aan het woord.

Wie ben je?
Martijn de Leest, secretaris DSV.


Hoe gaat het op dit moment met je?
Met mij persoonlijk gaat het goed, ik ben gezond en mijn familie ook. Mijn ouders zitten in de risicogroep en waren in het begin van de crisis nog aan het overwinteren in Spanje. Zij konden gelukkig terug naar Nederland en zijn in Spanje niet besmet geraakt. In mijn directe kennissenkring zijn er geen besmettingen geweest.
Voor de crisis werkte ik al bijna altijd vanuit huis, dus dat was ik wel gewend. Toch begint het saai te worden om de hele week thuis te zijn en weinig mensen te spreken.
Ik heb nog wel enkele sociale contacten, maar met een beperkte, kleine groep.


Wat is er veranderd sinds de maatregelen zijn ingesteld vanuit de overheid? Dit kan persoonlijk, maar ook werkgerelateerd zijn.

Eind 2019 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in online bijlessen en begeleiding. Door de maatregelen zijn de scholen dicht en de eindexamens zijn vervallen. Dat zorgde helaas voor een flinke daling in de omzet en een onzekere toekomst. Ik ben nu aan het solliciteren en aan het kijken naar andere mogelijkheden.
Ik was actief als assistent scheidsrechter en ook als coach van assistenten. Dat is nu helemaal weggevallen. Vooral in het weekend is het nu erg saai.

Wat mis je, door de maatregelen, het meeste wat je kan doen?

Ik mis voetbal enorm. Vooral wanneer het mooi weer is zoals afgelopen weekend! Dat sta ik toch het liefste op of naast het veld.
Verder was ik een actief lid binnen de DSV. Als bestuurslid was ik erg betrokken bij de vereniging. En ik was er bijna elke donderdagavond. De sociale contacten bij de DSV en ook met andere mensen mis ik enorm. Gelukkig is er de afgelopen donderdagen een online clubavond geweest. Dat maakt het een beetje goed.

Ik wens iedereen veel gezondheid en sterkte de komende periode en hopelijk tot snel.