Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.

Deze week is Gert Keijl aan het woord. 

Hoe gaat het op dit moment met je?
Nu gelukkig weer prima. Mijn dorp Heerde was vaak in het nieuws door corona. Dat geeft toch spanning als je zoveel bekenden ziet verdwijnen.

Gelukkig kon ik normaal blijven doorwerken, in coronatijd is mijn dochter getrouwd en ben ik inmiddels opa van een mooie kleindochter Aimy.

Wat is er veranderd sinds de maatregelen zijn ingesteld vanuit de overheid? Dit kan persoonlijk, maar ook werkgerelateerd zijn.
De verandering is met name het beperkt ontvangen van visite, ook het spontane terrasbezoek of een lekker hapje eten is nog steeds niet mogelijk.

De weekenden zijn totaal anders, daar waar ik normaal op voetbalvelden rondhang zit ik nu te vaak thuis om voetbal te kijken naar competities in Duitsland, Spanje of Engeland.

Zonder publiek is ook dit soms een vervelend lange zit, waar dan al snel een flesje wijn het gezelliger maakt.

Je bent een periode geblesseerd geweest. Hoe is het om nu weer te kunnen trainen?
Ja inderdaad, een afgescheurde spier in mijn kuit na ruim 75 min fluiten is best bijzonder (ouderdom hahaaa ). Het duurde ruim 4 maanden, vooral ook omdat het bezoek aan de fysio door corona stillag.

Uiteindelijk verloor ik ook de motivatie om de training weer op te pakken. Gelukkig wisten een paar fijne collega’s mij toch over te halen weer te komen trainen.

Inmiddels mogen we weer met groepjes van 4 trainen en is het plezier weer terug. Nu de wedstrijden nog, maar dat zie ik somber in helaas.

Het clubhuis is op dit moment nog gesloten. Wat mis je het meeste aan de clubavonden?
Het gezellig samenzijn onder het genot van een biertje of wijntje. Ook de gastsprekers, vaak actieve scheidsrechters BV, zijn een geweldige bezigheid die menig vereniging stinkend jaloers maakt.

Wat ga je weer doen als het clubhuis weer geopend is?
Een biertje drinken met collega’s.

Wil je verder nog iets zeggen?
Blijf gezond en hopelijk tot snel.