Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.

Vorige week was Ronny Mulder aan het woord en dit keer is het tijd voor een andere DSV’er: Paul Haarman.

Wie ben je?
Paul Haarman

Hoe gaat het op dit moment met je?
Persoonlijk gaat het goed. Gelukkig is het met de rest van mijn familie ook goed, dus ik mag absoluut niet klagen! Ik werk bij Carinova, een woon- en thuiszorg organisatie. Op mijn werk merk ik wel een gigantische toename door de Corona perikelen. Gelukkig loopt dit nu wat terug, zodat we even adem kunnen halen.

Wat is er veranderd sinds de maatregelen zijn ingesteld vanuit de overheid? Dit kan persoonlijk, maar ook werkgerelateerd zijn.
Persoonlijk merk ik er weinig van. Ik kon natuurlijk niet trainen bij de DSV, maar gelukkig is dat ondertussen met 1.5 meter wel weer mogelijk! Op mijn werk houd ik me bezig met zorg op afstand. Dat heeft een gigantische vlucht genomen in de afgelopen Corona periode. Het waren hectische weken, waarbij ik ook af en toe bijsprong bij zorgteams. Heel afwisselend en uitdagend, maar het kostte ook flink wat uurtjes. Aan de andere kant is het wel mooi om te zien hoe groot het saamhorigheidsgevoel is. Je krijgt met zijn allen ineens veel voor elkaar, wat normaal gezien veel langer duurt. In mijn privé mag ik niet klagen. Waar ik voor de maatregelen regelmatig een biertje ging doen bij bierbrouwerij Davo op het terras of in de stad, is dat nu niet niet mogelijk. Gelukkig compenseer ik dat door met vrienden thuis een biertje te doen, of rustig aan de ijssel.

Wat mis je, door de maatregelen, het meeste wat je kan doen?

Het ouwehoeren tijdens de clubavonden van de DSV. De digitale clubavond maakt veel goed, maar het is toch anders als in het eggie. Daarnaast mis ik het voetbal. Waar je normaal in een weekend een lekker potje kan fluiten, een biertje bij Kowet drinkt en allerlei wedstrijden kan kijken, is dat nu allemaal niet mogelijk.