Alles ligt plat of ligt stil: de scholen, horeca en voor velen het werk, maar ook de hele gezellige clubavonden van de DSV zijn stilgelegd. De contacten tijdens de clubavonden liggen stil en je zal je afvragen hoe het met een DSV-lid gaat, omdat je diegene al een hele lange tijd niet hebt gezien. Vandaar dat deze rubriek is bedacht om op de hoogte te zijn hoe het gaat met de leden van de DSV.

De afgelopen weken waren er al diverse DSV-leden aan het woord. Deze week is het de beurt aan Mark Pelgröm om te vertellen hoe het met hem gaat.

Wie ben je?
Mark Pelgröm

Hoe gaat het op dit moment met je?
Prima! Zelf gelukkig geen gezondheidsklachten gehad. Sinds vorige week begint alles weer een beetje op gang te komen. Bij de brandweer mogen we bijvoorbeeld in verschillende groepen op verschillende avonden weer oefenen. De trainingen van de DSV zijn ook weer hervat. Bij de Politieacademie beginnen ze (gedeeltelijk) ook weer met het geven van lessen. Toch wel fijn dat alles weer een beetje naar ‘normaal’ gaat.

Op dit moment ben je bezig op de politieacademie. Hoe gaat dat nu verder door de maatregelen die zijn opgesteld door de overheid?
Op de academie hebben ze veel veranderingen aangebracht door de maatregelen. Zo mag bijvoorbeeld maar 1 iemand tegelijk in de wc ruimte zijn. Ook zijn er door het gebouw ook looproutes aangebracht om zo die 1,5 meter afstand te houden. Vanuit de academie hebben we de afgelopen periode veel online lessen gehad.

De trainingen bij de DSV zijn vorige week weer hervat. Hoe heb je het ervaren?
Het was een goede en uitgebreide training! Leuk gedaan door Rens. Hij hield hierbij rekening met de 1,5 meter regel door in verschillende groepen van 3 personen te trainen. De training was leuk en soms ook lekker intensief. Verder was het ook fijn en gezellig om de meeste weer terug te zien!

Wil je verder nog iets zeggen?
Ik hoop dat iedereen de Corona periode goed en gezond doorkomt!
Hopelijk worden de regels verder versoepelt en mogen we snel weer het veld op voor wedstrijden.