Verslagen: Marc Pelgrom (dag 1), Ronny Mulder (dag2) en Hans Noortman (dag3)

Foto’s: o.a. Pacal Smeenk

 

Dag 1

Op vrijdag 8 november tussen 13:30 en 14:00 uur verzamelden wij met z’n allen bij het clubhuis van de DSV. Iedereen was positief gestemd en had zin in het technisch weekend. Rond 14:00 uur vertrokken we richting Vierhouten. Om 14:40 uur kwamen wij aan bij hotel de Foreesten. Toen we de spullen hadden weggelegd en in hadden gecheckt werden we om 16:00 uur verwacht in de vergaderruimte van het hotel. Daar werd onder leiding van Marcel van Schalkwijk uitgelegd welke activiteit we gingen doen tussen 16:00 en 18:00 uur. De groepen werden opgesplitst en daar gingen we. Tijdens de uitleg kregen we mee dat we onderweg moesten letten op bepaalde dingen. (waarnemen) Tel het aantal dieren of wat zien jullie hier? Ook kregen we mee dat je punten kon verdienen door het snelst binnen te komen. Het eerste groepje kwam rond 17:15 uur binnen. Het laatste groepje kwam rond 17:45 uur binnen. Toen de laatste groep binnen was kregen we de uitslag. Tijdens de uitslag werden eerst de antwoorden besproken. Toen kwam er naar voren dat 2 groepen het zelfde aantal punten hadden. De groep van Ernst Waanders en de groep van Peter Stolk. De groep Peter Stolk met Piebe en Milan hadden uiteindelijk de beslissingsvraag goed en wonnen de speurtocht.

Na de speurtocht werden we verwacht in het restaurant. Vooraf kregen we een lijst met gerechten waar we uit konden kiezen. Het eten was prima! Voorgerecht was een tomatensoep. Het hoofdgerecht bestond uit biefstuk, aardappels en bloemkool. Het nagerecht bestond uit vanille ijs met slagroom. Na het eten kregen we de vrijheid om te kiezen wat we wilden doen. Bijna iedereen koos ervoor om gezellig een drankje te doen in het restaurant. Later op de avond werden er meerdere spellen gedaan. In het restaurant was het wederom erg gezellig! Rond 00:30 uur werd het restaurant (bar) gesloten en ging iedereen naar hun kamer.

Dag 2

Na een goede nachtrust begonnen wij de dag met een goed ontbijt om 09.00 die tot ieders tevredenheid was . Er was koffie voldoende aanwezig om iedereen weer scherp te krijgen voor de training die wij zouden ondergaan van onze trainer Gerard Harmelink . Vol goede moed vertrokken wij naar een schitterend gelegen veld midden in de bossen gelegen. Er werd volop en scherp getraind.

Na deze training gingen we te voet terug naar ons hotel en kwamen we langs het veld van vv Vierhouten. De jeugd liep zich al warm en enkelen van ons vroegen zich af wie er zou fluiten bij deze jeugdwedstrijd. Bij navraag zou de leider fluiten van Vierhouten . De link werd al snel gelegd en al gauw boden enkele van onze leden zich aan om de wedstrijd te leiden als compleet trio. Deze wedstrijd werd dan ook op een professionele manier tot een goed einde gebracht. Vv Vierhouten was blij !

Natuurlijk volgde er na de training en de wedstrijd een goed verzorgde lunch in Hotel de Foreesten waar wij dit weekend verbleven.

Hierna vertrokken wij per auto in ongeveer 20 minuten naar het nabijgelegen Oldebroek om aldaar de wedstrijd OWIOS-PH Almelo te gaan aanschouwen die door ons clublid en talent Stan Smit geleid zou gaan worden.

Plaatsgenomen op de tribune waren wij getuige van een door Stan goed gefloten wedstrijd. Ook de bal gehakt in de rust smaakte goed. De volgende dag zouden wij deze wedstrijd nog bespreken.

Na de wedstrijd reden wij direct terug naar ons hotel alwaar wij nog een PUB Quiz te wachten stond in afwachting van ons diner. Ook deze Quiz werd met overtuiging door iedereen met overgave gespeeld ! Weliswaar door sommigen met behulp van Google maar vooruit, Ook volgde er nog een spelletjes avond met o.a verschillende disciplines, waaronder midjetgolf en biljarten met hindernissen. Darten op ballonnen en kopspijkeren. 

Hierna hadden we rest van de avond vrij om naar eigen inzicht te besteden……Op tijd naar bed want zondag volgde er nog een wedstrijdbespreking !

Dag 3

Na de eerste twee intensieve, leerzame en gezellige dagen gingen we ons opmaken voor de derde en laatste dag van ons Technisch Weekend in Vierhouten.

Na het heerlijk ontbijt moesten we ons om 10.00 uur uitchecken.Dit verliep zeer voorspoedig mede omdat alle rekeningen de dag hiervoor al betaald waren.

Rond 10.30 uur volgde ons volgend programmapunt, t.w. de evaluatie van de wedstrijd OWIOS – PH welk geleid werd door ons lid en TW-deelnemer Stan Smit.

Evaluatie:

De voorgaande dag hebben we ons lid Stan tijdens de wedstrijd OWIOS – PH als scheidsrechter aan het werk kunnen zien.

De overige TW-deelnemers werden ingedeeld in vier groepen die elk een thema mee kregen ter observatie van de wedstrijd in relatie tot Stan. Na de wedstrijd hebben Gert Keijl en Stan de wedstrijd m.b.v. de beschikbare wedstrijdbeelden doorgenomen en geanalyseerd.

Deze vier thema’s waren: volgen en positie kiezen, omgaan met weerstand, disciplinair beleid en persoonlijkheid. Nadat elke groep de genoteerde punten had gebundeld kregen zij het woord.

Elke groep gaf zowel de positieve punten alsmede de aandachtspunten weer waarop Stan vervolgens kon reageren. Dit onderdeel werd prima begeleid door Wim. Stan stelde zich hierbij open en kwetsbaar op waarbij de diverse aandachtspunten door een ieder beargumenteerd werd wat men had gezien en vervolgens kon Stan zijn zienswijze hierop geven. Het geheel leidde tot een leerzame bijeenkomst waarbij behalve Stan ook de deelnemers werden geconfronteerd met de diverse punten waar men zelf ook hun voordeel mee kan doen.Al met al dus een zeer geslaagde activiteit.

Bierproeverij:

Het ochtendprogramma werd vervolgens voortgezet met een bierproeverij.

Onze Griekse gastheer Kuriakos gaf op deskundige wijze tekst en uitleg over bier in het algemeen en de vier biersoorten welk we konden nuttigen.

De opbouw van de proeverij was als volgt:

– Lage landen, een Belgische biersoort welk in Nederland gebrouwen wordt.

– de bekende Brugse Zotte

– het seizoengebonden Bokbier

– de bekende dubbele Grimbergen

Kos had gedurende zijn uitleg alle belangstelling van de deelnemers. Dit resulteerde in de vele vragen en aanvullingen vanuit de deelnemers.

Al met al wederom een zeer geslaagd activiteit die zeker bij de deelnemers in de goede smaak viel.

De terugreis:

Na de lunch werd de terugreis naar Deventer ingezet.

Bij terugkomst in ons DSV clubhuis werden we verrast door een heerlijk broodje vlees. Deze werd onder genot van een lekker drankje genuttigd.Voor de liefhebbers was er de mogelijkheid om te darten.