15 december 2018 was het weer bingo time, de traditionele DSV Kerstbingo stond weer op het programma.  De deuren openden om 19.30 uur maar traditiegetrouw waren de eerste fanatiekelingen er al om 19.15 uur.

De mensen zochten hun vertrouwde plekje op en de zaal vulde zich langzaam. We hadden op basis van de laatste 3 jaar zo’n 65 stoelen klaargezet, echter na ± 15 minuten kreeg ik het voorgevoel dat dit niet afdoende zou zijn. Waar we de laatste jaren gewend waren dat de Paasbingo een betere opkomst had dan de Kerstbingo kon het dit jaar wel weer eens anders uitpakken. We zagen alle bekende gezichten weer samen komen, waar er andere jaren wisselend van elkaar mensen er niet waren, waren ze er nu bijna allemaal. Dus we moesten tafels en stoelen bijplaatsen om iedereen een plekje te kunnen geven. Super om te zien dat de vaste waarden, onze leden met familie en vrienden er weer waren deze avond.

Het deelnemers aantal kwam uiteindelijk op zo’n 81 personen, iedereen deed zich tegoed aan de koffie en de heerlijke versnaperingen, gemaakt door onze huisbakker Ab van Buren, klasse! Na een welkomstwoord voor de aanwezigen en een dank richting de sponsoren zoals;
“Jumbo Boreel Deventer” “Plus Kolkman Deventer” “Buitink Sport Deventer”  Maar ook onze eigen leden die diverse prijzen mogelijk maakte, “Jan Hennink, Gerrit Fikkert en Ab van Buuren, allemaal te gek!

Om 20.00 uur galmden de eerste nummers door de zaal die ook deze bingo weer omgeroepen werden door onze eigen Gé Duchatteau, prachtig om deze man met zoveel enthousiasme aan het werk te zien. De eerste bingo kwam rommelig op gang door de taartenronde, vals of niet vals. Maar hierna liep het als een trein. De mooie prijzen werden ronde na ronde tot aan de hoofdprijzenronde dankbaar in ontvangst genomen. Ook een lekker hapje tussendoor met de bitterballen of de worsten van Jan-Hennink werden dankbaar in ontvangst genomen.

Net als eerder dit jaar met de Paasbingo had ook nu de tafel van Derya Serik en zijn gasten uit Capelle weer enkele grote prijzen. Zowel uit de hoofdprijzen ronde als ook uit de verloting gingen zij met 2 volle boodschappentassen aan de haal.  Na afloop werd er nog een drankje gedronken door de aanwezigen, en ging de mensen tevreden naar huis, met of zonder prijs onder de arm. Maar hier zijn ook vele aanwezigen het over eens dat het niet om de prijzen gaat maar om het samenzijn en de gezelligheid !

Het was wederom een heerlijke avond waar we als DSV enorm blij mee zijn.

Namens de OC collega`s bedanken we alle aanwezigen en de vrijwilligers zoals de barmedewerkers, Martijn de Leest en Ron Sotthewes. Gé als bingomeister en Gertine voor haar ondersteuning deze avond.

Graag zien we iedereen weer bij de volgende bingo, welke we volgend jaar rond 13 of 20 April zullen organiseren rond de Pasen. De exacte datum volgt binnenkort.

Foto’s en tekst: ontspanningscommissie. Peter, Pascal en Rens.