Tekst: Martijn Vos

Foto’s: de OC

 

Op vrijdag 12 juni j.l. stond er voor een aantal DSV-leden een “spetterende” activiteit op het programma! Met een behoorlijke afvaardiging zijn we wezen forelvissen in Geesteren (Twente). Een fantastisch leuk initiatief van Derya in overleg met onze ontspanningscommissie!

Op de bewuste vrijdagochtend spraken we al vroeg af bij “ De Broekbeke Visvijvers” in Geesteren (Twente). Iedereen, goed gemutst en met frisse zin, richting de voor ons gereserveerde vijver. Naast een groot aantal DSV-leden waren er ook een aantal introducees die deelnamen aan het forelvissen. Zo zaten we rond een uurtje of half 9 met een gezellige groep van ongeveer 20 mensen lekker te vissen. Derya had een vijver afgehuurd met zalmforellen. De zalmforellen mochten, nadat deze gevangen waren, mee naar huis genomen worden. Goed nieuws, aangezien het een dag later prachtig barbecue weer werd. Dit resulteerde in een aantal culinaire kiekjes!

Afijn, onder ons waren een aantal gerenommeerde sportvissers. Onder andere Gé Duchatteau en Ernst Waanders. Vol bewondering zag uw correspondent hoe Gé en Ernst met behulp van professionele hengels te werk gingen. Het mocht helaas niet baten. Ernst viste een karper uit het water die helaas teruggezet moest worden. Even later zelfs een plastic waterfles waarmee Ernst de lachers op zijn hand had. Het was wel duidelijk dat deze kant van de vijver (Ab, Gerard, Eric, Stephan en ondergetekende) absoluut geen succes hadden vandaag. Frustrerend aangezien de minst ervaren visser onder ons, Wim Bronsvoort, wel beet had. Hij moest nog wel even door zijn buurman, Ab van Buren, gewaarschuwd worden dat de dobber van zijn hengel onder water was verdwenen. Vol trots haalde Wim zijn trofee binnen! Ook Peter Stolk en Theo Koebrugge hadden succes.

Tussen het vissen door werd er door Dick Toorneman een hapje en een natje rondgebracht. Af en toe gaf Dick nog wat gratis adviezen weg. Of dit heeft geholpen, laten we in het midden.

Aan de overzijde van de vijver (Derya en introducees) bleek het een ander verhaal. De ene na de andere zalmforel werd binnengehaald door Derya en zijn manschappen. Lag het aan het aas, de windrichting of de diepte van het aas? Niemand kon er een duidelijk antwoord op geven. Feit blijft wel dat er aan deze zijde van de vijver een “forelletje” of 20 werd binnen gehengeld.

Rond een uur of 12.30 uur hielden de meesten het voor gezien. Later die middag hebben we met een aantal DSV-leden het forelvissen afgesloten bij het Hof van Colmschate onder het genot van een verfrissend drankje, welverdiend!

Derya en OC, bedankt voor het organiseren van deze geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.