Inleiding 

 

In het verleden verschenen er via de informatiekanalen van de DSVenO regelmatig berichten van een “anonieme” columnist onder de titel “boerenverstand”. Deze schrijver had een nuchtere kijk op zaken en zette belichtte de actualiteiten op geheel eigen wijze.  

De reactie van de website kreeg onlangs van deze schrijver na lange tijd weer een anonieme inzending. Deze schrijver  geeft aan dat er op onregelmatige basis stukken van hem te verwachten zijn. De reactie heeft toegezegd deze stukken te plaatsen onder de oude rubriek boerenverstand..  

 

Boerenverstand 2021 (1) -Voorspellingen 

 

Met de EK die er aankomt zit de mail weer vol met poules: ook de DSV heeft een eigen poule. Waarbij je nu al vanaf de kwartfinales moet voorspellen terwijl we nog niet eens weten wie tegen wie moet spelen. Dat is voer voor de echte voetbalexperts….., met andere woorden, Dick Schneider is natuurlijk DE kenner en dus de torenhoge favoriet.

Maar hoe kunnen we hem verslaan? Bij dit soort poules met veel deelnemers moet je nooit datgene wat iedereen verwacht voorspellen. Als uit enquêtes blijkt dat Frankrijk de grote favoriet is kun je beter een ander land invullen als winnaar. Want als je Frankrijk voorspelt als winnaar en ze worden het dan heb je nog niet het verschil gemaakt met de rest. Maar voorspel je bijvoorbeeld Portugal of België en één van die twee zou Europees kampioen worden dan heb je meteen een voorsprong! En het gaat natuurlijk uiteindelijk alleen om de eerste plaats (de eeuwige roem) en het is totaal niet van belang of je twintigste of dertigste wordt. Mocht je op die plekken eindigen dan gewoon vol overtuiging zeggen dat je alles of niets hebt gespeeld en je “vrienden” houden zich dan wel stil. En Jong Oranje won van Jong Frankrijk dus alles is mogelijk! Nou ja alles……., Turkije zal normaal gesproken geen Europees kampioen worden tenzij de hand van Erdogan echt heel ver reikt en hij ook de arbitrage in zijn zak heeft.

Nederland 

Nederland wordt altijd overschat hoewel er heel wat fantasie nodig is om te bedenken dat Nederland onder De Boer goed zal presteren want die weet nog niet eens hoeveel zijn selectiespelers het afgelopen seizoen gespeeld hebben. Benieuwd wat de coach weet van Noord-Macedonië? We mogen blij zijn dat we thuis spelen want de kans is klein dat hij dat op de kaart weet te vinden. Dus voorspel dat Nederland eruit gaat in de eerste ronde……, ook daarmee kun je een verschil maken.

De laatste ronden in het Europees bekervoetbal leerden dat er weinig doelpunten worden gescoord…., dus vanaf de kwartfinale zit je met allemaal 0-0 voorspellingen waarschijnlijk goed, ook al is dat erg saai. En als je weet bij welk land Manchester United keeper De Gea hoort dan kun je dat land ook meteen schrappen.

Zoals Nederland overschat wordt geldt voor Duitsland het tegenovergestelde…… Dus Duitsland in de finale zetten!  De finale wordt dus Duitsland tegen België en deze wordt beslist na strafschoppen waarbij België wint. Het pijnlijke is dat dit wel op papier staat, maar het gelukkige is dat iedereen dit met al die poules dan allang weer vergeten is.

Jammer dat we niet de scheidsrechter voor de finale mogen voorspellen: daar zou uw columnist wel voor zeker zijn gegaan! Namelijk voor Bjorn Kuipers. Zou voor hem een prachtige afsluiting zijn van een geweldige carrière.