:Boerenverstand 2021 (9) – Evaluatie weekend 4 en 5 juli

 

Na de uitschakeling van België keek ik zaterdag niet meer op de app, ik had al genoeg grappige berichtjes ontvangen over de door mij als kampioen getipte Belgen. De Denen wonnen verdiend van de Tsjechen en zijn nu al de verrassing van het toernooi. Engeland-Oekraïne was dodelijk saai. Het toppunt was in de 2e helft toen de Engelsen twee minuten lang balbezit hadden en elkaar zo ongeveer 60 keer de bal toespeelden… Als je dit niet gelooft, kijk het fragment maar na van minuut 70:00 tot 71.55 hieronder. Scheidsrechter Brych nam een heel aparte beslissing: hij floot af. Wellicht had hij medelijden met de Oekraïners of met de tv-kijkers. De wedstrijd werd er niet anders door en bleef saai.

 

Daardoor keek ik toch maar weer eens stiekem naar onze EK poule-stand en tot mijn verbazing draaide ik toch nog in de top mee. In het land der blinden… En toen de arbitrage-aanstellingen voor de halve finale binnen kwamen was het natuurlijk helemaal feest: mijn voorspelling was Cacir en Makkelie halve finale en Kuipers de finale. Bijna helemaal goed alleen Cacir werd Byrch. De aanstelling van Kuipers voor de finale is natuurlijk nog niet helemaal zeker maar lijkt slechts een formaliteit. Geweldig voor de Nederlandse arbitrage!

Prijsvraag 

Weet u overigens de overeenkomst tussen Cacir, Kuipers en Makkelie? En dan bedoel ik niet het feit dat ze alle drie scheidsrechter zijn…..

Uw columnist is in een dusdanig goede stemming dat hij hiervoor een prijs uitloot. We doen zelfs gek en geven 3 prijzen weg. Een voor het eerste bestuurslid met het correcte antwoord en eentje voor de leden anders hebben we een VAR nodig om te controleren of het eerlijk is verlopen… Tenslotte ook nog een prijs voor de snelst reagerende derde van buiten de vereniging. Inzendingen kunnen via mail naar de secretaris.

De winnaars worden in de volgende column bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen, op 26 augustus dus . 

.

.

tot Slot

 Is er dan helemaal niets te klagen? Toch wel want ik kon ook dit jaar de verleiding niet weerstaan om deel te nemen aan een poule over de Tour de France. Mijn voorbereiding was prima want ik kwam zelfs in contact met Tom Dumoulin.

“Cavendish en Matthews zijn over hun top heen, deze niet nemen, Haig moet je zeker nemen want die wordt de verrassing van de Tour”. Ik had niet naar hem moeten luisteren want Cavendish en Matthews sprintten als vanouds en Haig was wel de eerste, maar dan van degenen die in het ziekenhuis belandden…

Het is alsof ik de Formule 1 heb voorspeld en Max Verstappen ben vergeten. Het voordeel is wel dat ik nu precies weet hoe Dick zich in de DSV EK-poule moet voelen…