Boerenverstand 2021 (7) – Ek, het vervolg

 

Frank de Boer is zelf opgestapt bij het Nederlands elftal, althans volgens het persbericht, maar het gesprek ging in eerste instantie over het contract van de Boer en Frank kennende, dacht hij wellicht dat zijn contract zou worden verlengd met een paar jaar want hij had toch maar mooi drie van de vier wedstrijden gewonnen op de eindronde.

Maar het gesprek verliep anders en de KNVB zal financieel wel over de brug zijn gekomen en Frank zelf hebben laten zeggen dat hij opstapt….zo gaat dat vaak in de praktijk.

Dan zijn opvolger: Peter Bosz heeft net een contract getekend, dus zeg het maar… het zal wel een combinatie onder leiding van Louis van Gaal worden. De KNVB zou er dan wel goed aan doen in die situatie om onze Dick Schneider als hulp-coach te benoemen, zodat iedereen met beide benen op de grond blijft staan.

De poule van Duitsland, Frankrijk en Portugal werd door alle kenners de ‘poule des doods’ genoemd… Dat hadden ze heel goed gezien, want alle drie genoemde landen zijn al uitgeschakeld voor de kwartfinale. Engeland tegen Duitsland was op papier een topper, maar in werkelijk was het een saaie pot, overigens weer onder prima leiding van Danny Makkelie en zijn team. Het meest treffende beeld was in de 82e minuut toen de statistieken in beeld kwamen: Engeland had eenmaal geschoten en Duitsland vier keer. Op doel beide teams maar één keer! Daarvoor komt niemand naar het stadion, maar hierover hebben we in voorgaande columns al genoeg geschreven.

 

Bij Zweden tegen Oekraïne denk je eerder aan ijshockey dan aan voetbal. Het begin: Oekraïne trapt af en houdt maar liefst 95 seconden balbezit. Daarvan welgeteld 10 seconden op de helft van Zweden. De wedstrijd was niet om aan te zien en voor de echte tactici onder dus uitermate geschikt om niet te kijken en zo thuis wat krediet op te bouwen om de volgende wedstrijd wel weer te mogen kijken. Dit was echt een blamage voor het voetbal en had op het laatst veel weg van MASH: blessuretijd na eerste verlenging was bijna 6 minuten.

Bij onze EK-poule begrijpt alleen de organisatie de regels nog. Wat als je Spanje- Italië 0-1 hebt voorspeld en de wedstrijd wordt Italië-Spanje? Kortom: niemand die het snapt, behalve dan Evelyne, die als enige dame onder de deelnemers op een keurige tweede plaats staat. Als zij net zo goed gaat fluiten dan dat ze nu kan voorspellen dan ziet de toekomst voor de DSV er rooskleurig uit…..want dan hebben we een topper in spé in ons midden!

Nu de arbitrale aanstellingen voor de kwartfinales bekend zijn durven wij met nuchter boerenverstand wel de arbitrage voor de halve finale en de finale te voorspellen. Taylor heeft stomweg de pech dat Engeland nog in de race is, dus die heeft alleen nog kans als Engeland in kwartfinale eruit vliegt.

 

 

Dan resteren voor ons enkel nog: Cakir, Kuipers en Makkelie. Als Kuipers en co goed door de kwartfinale komen zijn zij voor uw columnist favoriet voor de finale,  wat een mooi passend afscheid voor Bjorn zou zijn. Vergeet ook niet dat de UEFA hem vorig jaar vroeg om  nog een extra jaartje door te gaan……

Dus onze voorspelling is:

Cakir en Makkelie halve finale (of Taylor indien Engeland eruit vliegt). En dan Kuipers de finale…….en zo wordt het toch nog een Nederlands feestje!

.

.