Boerenverstand 2021 (5) – De Achtste Finales

 

Als deelnemer van de EK poule van de DSVenO kijk je altijd eerst wat je voorspeld hebt voordat de wedstrijden beginnen. Uw columnist had Zwitserland-Denemarken als wedstrijd voorspeld en dan wordt het Wales-Denemarken en dat is toch heel iets anders. Wie niet de juiste wedstrijd voorspeld heeft krijgt maar de halve punten. Dan hoop je dat het 5-5 wordt want dan weet je zeker dat er niemand punten heeft…

Wat opvalt is dat er DSV-ers zijn die niet onder eigen naam durven mee te doen. Die hadden waarschijnlijk verwacht onderaan te eindigen en op deze manier anoniem te blijven. Mooiste voorbeeld “Five Corner You Naait UT”. En dan is het een beetje jammer als je het vervolgens zo goed doet want dan gelooft niemand je als je zegt “dat ben ik”.

Italië ging weer op zijn Italiaans door dus onverdiend met dank aan VAR Pol van Boekel die enkele lastige situaties moest beoordelen en dat prima deed. Het is niet gewaagd om te stellen dat zonder VAR Oostenrijk (verdiend) zou hebben gewonnen. Wie overigens 2-1 voor Italië had voorspeld viel volop in de punten want in onze poule telt de stand na verlenging. Diegenen die vanaf de knock-out fase een gelijkspel hebben voorspeld, hebben dus weinig kans…

Uw columnist had al gewaarschuwd voor overschatting van Nederland en dat was dus terecht. We misten Van Dijk, Memphis raakte geen bal goed  en de Ligt raakte de bal op het verkeerde moment  met de hand … einde verhaal. Zo zie je maar, de Oranjekoorts was sneller over dan de Corona! De wissels van De Boer (Promez) waren nog onbegrijpelijker dan vele beslissingen van de Russische arbitrage. Arbitrage naar huis en De Boer ontslaan lijken dan ook de logische consequenties. De analisten op tv gaven Frank een 3 en dan weet je het wel….

 België – Portugal was slaapverwekkend, na 35 minuten pas 1 doelpoging. Dat zien we vaker in zogenaamde topwedstrijden en daaraan moet wat worden gedaan. De attractiviteit moet omhoog, daarover een volgende keer meer. Courtois is echt een top-keeper en dus won België en bleef ons gelukkig een verlenging bespaard.

Door de uitschakeling van Nederland stijgen de kansen voor onze arbiters voor de finale. De top drie kanshebbers hiervoor op dit moment zijn in mijn ogen: Kuipers, Makkelie en Taylor. Morgenavond een echte topper voor Danny met Engeland – Duitsland op Wembley. Als hij daar goed door heen komt is hij de echte favoriet voor de finale!

.