Boerenverstand 2021 (3) – De poule van Spanje

 

De UEFA zit met een probleem want als in de laatste poulewedstrijden Polen met 1-0 van Zweden wint en Slowakije – Spanje eindigt in een gelijkspel dan heeft Spanje drie punten en hebben de andere drie landen vier punten met ook nog hetzelfde doelsaldo en geen verschil in de onderlinge wedstrijden. Regeren is vooruitzien en dus was de UEFA zo verstandig om uw columnist om advies te vragen.

En met simpel boerenverstand is het glashelder: Spanje is poulewinnaar want die zijn ongeslagen dus nummer 1 is duidelijk. Zweden won de allereerste interland in 1908 met 12-3 van Noorwegen en die mogen dus zeker niet ontbreken in de volgende ronde met zo’n historisch resultaat, zij worden dus tweede. Slowakije behoorde tot 1918 tot het Oostenrijkse Hongaarse Rijk. Het was in de oorlog onderdeel van Duitsland en vormde daarna tot 1992 met Tsjechië het land Tsjechië – Slowakije. Alle genoemde landen zijn nog deelnemer aan dit EK dus de kans op een onderlinge confrontatie met veel oud zeer is veel te groot, echt onverantwoordelijk. Dus:

De Slowaken worden vierde; met pijn in het hart want zij hebben van deze vier landen de hoogste agrarische (boeren) productie. Polen heeft daardoor ten onrechte mazzel want die worden dan derde in de poule. Dat lossen we simpel op want ze worden dan de “slechtste” nummer drie en gaan dus ook naar huis.

De UEFA was erg blij met deze heldere analyse, maar toen ik over een kostenvergoeding voor de DSVenO begon voor dit gouden advies was de verbinding echter ineens verbroken.

.