Boerenverstand 2021 (2) – De EK (poule)

 

Na Boerenverstand deel 1 was het natuurlijk geen verrassing dat Dick Schneider bijna bovenaan stond. Zijn favorietenrol maakte hij al direct waar: duidelijk is dat “Knakkie” net als vroeger goed met druk om kan gaan. De vraag is wel of Dick zich goed in de puntentelling heeft verdiept want die is opmerkelijk.

Heb je de wedstrijd helemaal goed dan krijg je 80 punt: 10 omdat de uitslag in toto vorm goed is, 2 x 20 omdat je van beide ploegen de doelpunten goed hebt, dat is samen al 50 punt en dan nog 30 extra omdat je de uitslag precies goed hebt. Totaal maakt dat 80 punt. En dat is opmerkelijk: want stel dat land A met 4-1 van land B wint. Als je 1-0 hebt voorspeld dan heb je 10 punt omdat je het juiste land hebt laten winnen. Als je in deze situatie 0-1 had voorspeld zat je er helemaal naast ….. , maar heb je wel maar liefst 20 punten omdat je de juiste doelpunten van het verliezende land goed hebt. En dan baal je als een stekker als je bij Turkije Wales 2-1 hebt voorspeld en Wales scoort in de 95e minuut 0-2…..weg die 20 punten!

Als je  bij Italië -Zwitserland 2-0 hebt hoop je dat de scheidsrechter direct affluit na de 2-0 want ieder doelpunt wat volgt kost 50 punten! En dan duurt het laatste deel erg lang…en dan duikt die keeper van de Zwitsers over een bal die hij had moeten houden…..daar gaan 50 kostbare punten!

Kortom een puntentelling die veel weg heeft van ons belastingen- en toeslagen stelsel: niet te volgen. Maar met een echte kenner als Dick in ons midden is deze puntentelling de redding voor alle anderen: zo heeft iedereen kans! Alles vanaf de kwartfinale heeft Dick met 1-0 ingevuld omdat dat in dat stadium de meest voorkomende uitslag is.

Zoals we van scheidsrechters mogen verwachten verloopt het eerlijk: de organisatie van de poule staat zelf ergens in de grijze middenmoot. Benieuwd hoe dit afloopt…., gelet op de bonuspunten in de finale is het duidelijk dat het pas op de laatste dag beslist wordt.

.